Politie neemt auto’s in beslag bij autobedrijf in Steenwijk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Politie houdt drie verdachten aan en haalt autobedrijf leeg. (Foto: Shutterstock)

Bij een autobedrijf in Steenwijk is de handelsvoorraad aan auto’s in beslag genomen. De actie maakt deel uit van een groter politieonderzoek waarbij de politie vandaag drie verdachten heeft aangehouden en op vijf locaties doorzoekingen zijn gedaan, onder andere bij het autobedrijf in Steenwijk. De verdachten staan bekend als leden van de verboden motorclub No Surrender. Zo meldt de politie. De verdachten zouden hun geld verdienen met handel in gestolen voertuigen die ze via hun bedrijf verkochten. 

Onaanvaardbaar

In deze zaak gaat het onder andere om heling en om te katten voertuigen die op bestelling werden gestolen. De politie omschrijft de zaak als een typisch voorbeeld van ondermijnende criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld zich met elkaar vermengen. “Het is onaanvaardbaar dat lokaal een angstcultuur ontstaat omdat inwoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente geïntimideerd en bedreigd worden, aldus burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf.

De zaak kwam aan het licht door een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Volgens de melding waren in een loods in Noordwolde en Wijnjewoude gestolen voertuigen te vinden. De loodsen zijn vorig jaar leeggehaald. Dit was aanleiding voor verder onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de doorzoekingen en aanhoudingen van vandaag. Er wordt op dit moment nog verder rechercheonderzoek gedaan. 

De politie deed de afgelopen maanden meerdere invallen bij autobedrijven, bijvoorbeeld in geval van grensoverschrijdende btw-fraude.Witwassen, bpm, import en export: het komt allemaal aan bod op het Remarketing Network Event dat Automotive op 3 december organiseert.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Politie neemt auto’s in beslag bij autobedrijf in Steenwijk | Automotive Online

Politie neemt auto’s in beslag bij autobedrijf in Steenwijk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Politie houdt drie verdachten aan en haalt autobedrijf leeg. (Foto: Shutterstock)

Bij een autobedrijf in Steenwijk is de handelsvoorraad aan auto’s in beslag genomen. De actie maakt deel uit van een groter politieonderzoek waarbij de politie vandaag drie verdachten heeft aangehouden en op vijf locaties doorzoekingen zijn gedaan, onder andere bij het autobedrijf in Steenwijk. De verdachten staan bekend als leden van de verboden motorclub No Surrender. Zo meldt de politie. De verdachten zouden hun geld verdienen met handel in gestolen voertuigen die ze via hun bedrijf verkochten. 

Onaanvaardbaar

In deze zaak gaat het onder andere om heling en om te katten voertuigen die op bestelling werden gestolen. De politie omschrijft de zaak als een typisch voorbeeld van ondermijnende criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld zich met elkaar vermengen. “Het is onaanvaardbaar dat lokaal een angstcultuur ontstaat omdat inwoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente geïntimideerd en bedreigd worden, aldus burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf.

De zaak kwam aan het licht door een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Volgens de melding waren in een loods in Noordwolde en Wijnjewoude gestolen voertuigen te vinden. De loodsen zijn vorig jaar leeggehaald. Dit was aanleiding voor verder onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de doorzoekingen en aanhoudingen van vandaag. Er wordt op dit moment nog verder rechercheonderzoek gedaan. 

De politie deed de afgelopen maanden meerdere invallen bij autobedrijven, bijvoorbeeld in geval van grensoverschrijdende btw-fraude.Witwassen, bpm, import en export: het komt allemaal aan bod op het Remarketing Network Event dat Automotive op 3 december organiseert.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.