ASN Autoschade komt met soft-franchiseformule

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

ASN autoschade heeft een soft-franchise concept geïntroduceerd onder de naam ASN Light. Volgens de schadeherstelketen vinden sommige ondernemers de reguliere ASN formule te ‘hard’. Het nieuwe concept moet meer vrijheid bieden.

De ASN directie is van mening dat de harde franchise het best aansluit bij de centrale schadesturing en vanuit financieel perspectief het meest aantrekkelijke is voor de schadehersteller. Franchisenemers moeten dan wel akkoord gaan met strenge eisen op het gebied van signing, kwaliteit, duurzaamheid, schadelastbeheersing en financiële benchmarking. 

Minder sturing

“Niet iedere schadehersteller bekijkt de markt voornamelijk vanuit een financieel perspectief”, zegt Peter Hubregtse, directeur van ASN. “Veel herstellers  willen meer vrijheden en minder sturing en instructies vanuit een hoofdkantoor, maar willen wel gebruik maken van  gunstige centrale inkoopcondities en IT faciliteiten. Daarnaast willen ze gebruik maken van adviezen vanuit het hoofdkantoor wanneer zij erom vragen, in plaats dat het top-down wordt opgelegd. Ook zit niet iedere hersteller te wachten op grote hoeveelheden gestuurd werk, een uitpuilende werkplaatsplanning en de stress die dit dagelijks met  zich meebrengt, zeker gezien de steeds groter wordende personeelstekorten.”

Geen specifiek doel

Met het nieuwe concept wil ASN ondernemers “de mogelijkheid bieden om vrijblijvender te ondernemen”. Inmiddels zijn er vier soft-franchisevestiging aangesloten. Hubregtse laat weten geen specifiek doel vastgesteld te hebben wat betreft het aantal vestigingen waar de organisatie met ASN Light naartoe wil groeien. De andere kant op kan overigens ook, schadeherstelbedrijven hebben de mogelijkheid om te upgraden naar Plusnorm-gecertificeerd bedrijf of High Tech Experience center. ASN lanceerde vorig jaar ook een ruitherstelformule, A-Glas.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

ASN Autoschade komt met soft-franchiseformule | Automotive Online

ASN Autoschade komt met soft-franchiseformule

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

ASN autoschade heeft een soft-franchise concept geïntroduceerd onder de naam ASN Light. Volgens de schadeherstelketen vinden sommige ondernemers de reguliere ASN formule te ‘hard’. Het nieuwe concept moet meer vrijheid bieden.

De ASN directie is van mening dat de harde franchise het best aansluit bij de centrale schadesturing en vanuit financieel perspectief het meest aantrekkelijke is voor de schadehersteller. Franchisenemers moeten dan wel akkoord gaan met strenge eisen op het gebied van signing, kwaliteit, duurzaamheid, schadelastbeheersing en financiële benchmarking. 

Minder sturing

“Niet iedere schadehersteller bekijkt de markt voornamelijk vanuit een financieel perspectief”, zegt Peter Hubregtse, directeur van ASN. “Veel herstellers  willen meer vrijheden en minder sturing en instructies vanuit een hoofdkantoor, maar willen wel gebruik maken van  gunstige centrale inkoopcondities en IT faciliteiten. Daarnaast willen ze gebruik maken van adviezen vanuit het hoofdkantoor wanneer zij erom vragen, in plaats dat het top-down wordt opgelegd. Ook zit niet iedere hersteller te wachten op grote hoeveelheden gestuurd werk, een uitpuilende werkplaatsplanning en de stress die dit dagelijks met  zich meebrengt, zeker gezien de steeds groter wordende personeelstekorten.”

Geen specifiek doel

Met het nieuwe concept wil ASN ondernemers “de mogelijkheid bieden om vrijblijvender te ondernemen”. Inmiddels zijn er vier soft-franchisevestiging aangesloten. Hubregtse laat weten geen specifiek doel vastgesteld te hebben wat betreft het aantal vestigingen waar de organisatie met ASN Light naartoe wil groeien. De andere kant op kan overigens ook, schadeherstelbedrijven hebben de mogelijkheid om te upgraden naar Plusnorm-gecertificeerd bedrijf of High Tech Experience center. ASN lanceerde vorig jaar ook een ruitherstelformule, A-Glas.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.