Autoverzekering.nl: Allianz Direct beste verzekering, onvoldoende voor Univé

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Telefonische bereikbaarheid en ruime dekking belangrijk bij autoverzekering, aldus onderzoek. (foto: Shutterstock)

Allianz Direct komt als beste autoverzekering naar voren in een onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl. De autoverzekering scoorde met een 7,5 het hoogste gemiddelde op verschillende onderdelen. Aegon en Hema volgen op de tweede en derde plek met respectievelijk een 7,3 en 7,2. Alleen Univé scoort een onvoldoende (5,4). Zo meldt Autoverzekering.nl vandaag.

Aan het onderzoek deden 1.001 autobezitters mee, die via onderzoeksbureau Dynata hebben aangegeven wat zij belangrijke polisvoorwaarden vinden het afsluiten van een autoverzekering.  Vervolgens is bekeken in hoeverre die wensen en behoeften aansluiten bij de polisvoorwaarden van verzekeringen

De combinatie van een ruime dekking bij schade en goede bereikbaarheid van de verzekeraar blijkt uit het onderzoek zwaarder te wegen dan de hoogte van de premie. Maar liefst 82,9 procent van de respondenten zegt telefonische bereikbaarheid belangrijk te vinden. De vergelijkingssite meldt dat 4 verzekeraars klanten koppelen aan een vast aanspreekpunt.

Ruitschade, diefstal, vandalisme en dekking voor schade aan de eigen auto worden als belangrijkste onderdelen genoemd van een autoverzekering. Ook blijkt dat 87,4 procent van de respondenten een inzittendenverzekering belangrijk vindt.

Verschillen

De helft van de autobezitters (49%) is allrisk verzekerd en 41 procent van die verzekerden zit al langer dan tien jaar bij dezelfde verzekeraar. Als een auto ouder dan zes jaar is, weegt de vergoeding die je krijgt voor schade aan je auto niet meer op tegen de prijs die je betaalt voor een allrisk verzekering, aldus Autoverzekering.nl. Vooral wat betreft de dekking voor vervangend vervoer en thuisbrengservice zijn er volgens het onderzoek grote verschillen tussen verzekeraars.

Autoverzekering.nl verricht vaker onderzoek, bijvoorbeeld ook naar de hoogte van premies. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Autoverzekering.nl: Allianz Direct beste verzekering, onvoldoende voor Univé | Automotive Online

Autoverzekering.nl: Allianz Direct beste verzekering, onvoldoende voor Univé

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Telefonische bereikbaarheid en ruime dekking belangrijk bij autoverzekering, aldus onderzoek. (foto: Shutterstock)

Allianz Direct komt als beste autoverzekering naar voren in een onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl. De autoverzekering scoorde met een 7,5 het hoogste gemiddelde op verschillende onderdelen. Aegon en Hema volgen op de tweede en derde plek met respectievelijk een 7,3 en 7,2. Alleen Univé scoort een onvoldoende (5,4). Zo meldt Autoverzekering.nl vandaag.

Aan het onderzoek deden 1.001 autobezitters mee, die via onderzoeksbureau Dynata hebben aangegeven wat zij belangrijke polisvoorwaarden vinden het afsluiten van een autoverzekering.  Vervolgens is bekeken in hoeverre die wensen en behoeften aansluiten bij de polisvoorwaarden van verzekeringen

De combinatie van een ruime dekking bij schade en goede bereikbaarheid van de verzekeraar blijkt uit het onderzoek zwaarder te wegen dan de hoogte van de premie. Maar liefst 82,9 procent van de respondenten zegt telefonische bereikbaarheid belangrijk te vinden. De vergelijkingssite meldt dat 4 verzekeraars klanten koppelen aan een vast aanspreekpunt.

Ruitschade, diefstal, vandalisme en dekking voor schade aan de eigen auto worden als belangrijkste onderdelen genoemd van een autoverzekering. Ook blijkt dat 87,4 procent van de respondenten een inzittendenverzekering belangrijk vindt.

Verschillen

De helft van de autobezitters (49%) is allrisk verzekerd en 41 procent van die verzekerden zit al langer dan tien jaar bij dezelfde verzekeraar. Als een auto ouder dan zes jaar is, weegt de vergoeding die je krijgt voor schade aan je auto niet meer op tegen de prijs die je betaalt voor een allrisk verzekering, aldus Autoverzekering.nl. Vooral wat betreft de dekking voor vervangend vervoer en thuisbrengservice zijn er volgens het onderzoek grote verschillen tussen verzekeraars.

Autoverzekering.nl verricht vaker onderzoek, bijvoorbeeld ook naar de hoogte van premies. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.