Axalta gelooft in blauwe autolakken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Axalta gelooft in blauw. (Foto: Axalta)

Lakfabrikant Axalta heeft een nieuwe turquoise, blauwtint uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020: het zogeheten sea glass. In zijn wereldwijde kleurenrapport rangschikt Axalta jaarlijks welke autokleuren het meest favoriet waren. In het rapport voorspelt het concern een groeiende trend naar turquoise blauw. Volgens de fabrikant van onder andere Cromax, Standox en Spies Hecker, is sea glass niet alleen mooi van kleur, maar maken ook de reflecterende eigenschappen de kleur geschikt voor auto’s. De kleur is volgens Axalta, bijvoorbeeld goed te detecteren door Lidas-systemen (light detection and ranging).

De nieuwe kleur is nu wereldwijd beschikbaar voor de schadeherstelsector.

Wit op één

Voor de overgrote meerderheid (80%) van de auto’s wordt gekozen voor neutrale kleuren, volgens het rapport. Wit is de meest populaire kleur, gevolgd door zwart, grijs en zilver. Blauw staat op de vijfde plaats op de ranglijst. Met name in Europa en Noord-Amerika is blauw in toenemende mate populair. In deze regio’s is zwart veruit de meest populaire kleur voor auto’s in het luxe segment en suv’s. Axalta presenteert elkaar jaar ook een kleurenrapport voor de Europese markt.

Kijk in de Automotive Kennisbank voor het volledige rapport van Axalta.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Axalta gelooft in blauwe autolakken | Automotive Online

Axalta gelooft in blauwe autolakken

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Axalta gelooft in blauw. (Foto: Axalta)

Lakfabrikant Axalta heeft een nieuwe turquoise, blauwtint uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020: het zogeheten sea glass. In zijn wereldwijde kleurenrapport rangschikt Axalta jaarlijks welke autokleuren het meest favoriet waren. In het rapport voorspelt het concern een groeiende trend naar turquoise blauw. Volgens de fabrikant van onder andere Cromax, Standox en Spies Hecker, is sea glass niet alleen mooi van kleur, maar maken ook de reflecterende eigenschappen de kleur geschikt voor auto’s. De kleur is volgens Axalta, bijvoorbeeld goed te detecteren door Lidas-systemen (light detection and ranging).

De nieuwe kleur is nu wereldwijd beschikbaar voor de schadeherstelsector.

Wit op één

Voor de overgrote meerderheid (80%) van de auto’s wordt gekozen voor neutrale kleuren, volgens het rapport. Wit is de meest populaire kleur, gevolgd door zwart, grijs en zilver. Blauw staat op de vijfde plaats op de ranglijst. Met name in Europa en Noord-Amerika is blauw in toenemende mate populair. In deze regio’s is zwart veruit de meest populaire kleur voor auto’s in het luxe segment en suv’s. Axalta presenteert elkaar jaar ook een kleurenrapport voor de Europese markt.

Kijk in de Automotive Kennisbank voor het volledige rapport van Axalta.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.