Axalta koopt lakfabrikant U-Pol

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Axalta

Axalta Coating Systems koopt voor 500 miljoen euro de Britse lakfabrikant U-Pol. Dat meldt Axalta, dat onder meer bekend is van Spies Hecker, vandaag.

U-Pol is in 1948 opgericht en is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een fabrikant van reparatie- en schadeherstelproducten die voornamelijk worden gebruikt voor schadeherstel en als beschermende toepassingen in de aftermarket. Het bedrijf produceert vulmiddelen, lakken, spuitbussen, lijmen en lakgerelateerde producten, evenals andere beschermende coatings voor de aftermarkt van de auto-industrie. Bekende merknamen zijn Raptor, Dolphin en Gold. 

Graphite Capital Management was grootaandeelhouder in U-Pol, dat dit jaar ruim 100 miljoen euro omzet denkt te realiseren.

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Axalta koopt lakfabrikant U-Pol | Automotive Online

Axalta koopt lakfabrikant U-Pol

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Axalta

Axalta Coating Systems koopt voor 500 miljoen euro de Britse lakfabrikant U-Pol. Dat meldt Axalta, dat onder meer bekend is van Spies Hecker, vandaag.

U-Pol is in 1948 opgericht en is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een fabrikant van reparatie- en schadeherstelproducten die voornamelijk worden gebruikt voor schadeherstel en als beschermende toepassingen in de aftermarket. Het bedrijf produceert vulmiddelen, lakken, spuitbussen, lijmen en lakgerelateerde producten, evenals andere beschermende coatings voor de aftermarkt van de auto-industrie. Bekende merknamen zijn Raptor, Dolphin en Gold. 

Graphite Capital Management was grootaandeelhouder in U-Pol, dat dit jaar ruim 100 miljoen euro omzet denkt te realiseren.

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.