Tango met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tango stapt met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen. (Foto: Tango)

Tango, exploitant van onbemande tankstations, stapt met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen. De pilot gaat vandaag van start, melden Tango en NN in een persbericht.

De Tango autoverzekering is gebaseerd op het zogeheten Bundelz concept van de verzekeraar, waarbij polishouders betalen voor het aantal gereden kilometers. Via een kastje in de auto worden de afgelegde kilometers bijgehouden en afgerekend. Voor deze kilometertellers wordt samengewerkt met Webfleet Solutions (voorheen Tomtom Telematics). Klanten verzekeren hun auto voor duizend kilometer WA of WA casco. In geval van autoschade worden ze naar het netwerk van NN naar een schadebedrijf gestuurd. Tango wil zich hiermee richten op autobezitters die weinig rijden en wil mensen ook stimuleren voor alternatief vervoer te kiezen. Tango zegt zich te willen profileren als een vooruitstrevende speler in mobiliteit.

“Steeds meer automobilisten hebben behoefte aan een prepaid autoverzekering. Wij constateren dat mensen deze verzekering als eerlijker en goedkoper ervaren”, aldus Michael Salmagne, ceo van Bundelz. Bundelz is ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van Nationale Nederlanden, en is sinds 2017 actief op de markt.Betere resultaten voor verzekeraars ondanks kostenstijgingen

Tango is een wereldwijd opererend merk van Q8 dat in ons land in 2000 zijn eerste onbemande tankstation opende. Inmiddels zijn er 190 Tango tankstations en 650 stations via een partnernetwerk. 

Autoverzekeringen op basis van rijgedrag of het aantal kilometers zijn niet nieuw. Nieuw is, volgens Tango wel het prepaid systeem waarbij automobilisten betalen voor een bundel van duizend kilometer.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Tango met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen | Automotive Online

Tango met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tango stapt met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen. (Foto: Tango)

Tango, exploitant van onbemande tankstations, stapt met Nationale Nederlanden in autoverzekeringen. De pilot gaat vandaag van start, melden Tango en NN in een persbericht.

De Tango autoverzekering is gebaseerd op het zogeheten Bundelz concept van de verzekeraar, waarbij polishouders betalen voor het aantal gereden kilometers. Via een kastje in de auto worden de afgelegde kilometers bijgehouden en afgerekend. Voor deze kilometertellers wordt samengewerkt met Webfleet Solutions (voorheen Tomtom Telematics). Klanten verzekeren hun auto voor duizend kilometer WA of WA casco. In geval van autoschade worden ze naar het netwerk van NN naar een schadebedrijf gestuurd. Tango wil zich hiermee richten op autobezitters die weinig rijden en wil mensen ook stimuleren voor alternatief vervoer te kiezen. Tango zegt zich te willen profileren als een vooruitstrevende speler in mobiliteit.

“Steeds meer automobilisten hebben behoefte aan een prepaid autoverzekering. Wij constateren dat mensen deze verzekering als eerlijker en goedkoper ervaren”, aldus Michael Salmagne, ceo van Bundelz. Bundelz is ontwikkeld door Sparklab, het innovatielab van Nationale Nederlanden, en is sinds 2017 actief op de markt.Betere resultaten voor verzekeraars ondanks kostenstijgingen

Tango is een wereldwijd opererend merk van Q8 dat in ons land in 2000 zijn eerste onbemande tankstation opende. Inmiddels zijn er 190 Tango tankstations en 650 stations via een partnernetwerk. 

Autoverzekeringen op basis van rijgedrag of het aantal kilometers zijn niet nieuw. Nieuw is, volgens Tango wel het prepaid systeem waarbij automobilisten betalen voor een bundel van duizend kilometer.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.