Focwa werkt aan universeel label voor merkspecifiek schadeherstel

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Kees Verhoeven (D66) was een van de sprekers tijdens het relatie-event van Focwa (foto: Focwa)

Focwa komt met een universeel label voor merkspecifiek schadeherstel. Dat maakt de brancheorganisatie bekend tijdens een relatie-event. Het label is speciaal bedoeld voor bedrijven die ook de nieuwste generaties auto’s willen herstellen. Dan krijgen zij te maken met systemen voor veiligheid, ADAS en dataverzameling. Focwa heeft van merkerkend herstel een speerpunt gemaakt

Het alternatief van Focwa moet voor ieder bedrijf toegankelijk zijn, maar vraagt wel een investering in het eigen bedrijf op het gebied van materiaalkennis en technologie.  Lees hier over de nieuwste technologische ontwikkelingen in schadeherstel.

“Voor een deel van onze achterban biedt merkspecifiek herstel wel degelijk toegevoegde waarde”, vertelt Focwa-directeur Femke Teeling aan Automotive. “Daar willen we ook geen afbreuk aan doen. Wel zien we dat een deel van onze bedrijven geen behoefte heeft aan de vaste relatie met een bedrijf, die vaak verbonden is met merkerkenningen. Zij willen wel graag de nieuwste generatie auto’s veilig kunnen repareren. Daarom komen wij met een universeel label voor merkspecifiek herstel. Dat betekent ook dat wij de kennis om deze auto’s te herstellen samen met onze partners gaan aanbieden. Met het label kunnen universele bedrijven vervolgens aan de buitenwacht laten zien wat zij in huis hebben.”

Teeling kan nog niet vertellen wanneer de plannen worden uitgevoerd. Ook wil zij zich niet uitlaten over de eventuele betrokkenheid van Bovag. “Wij hebben nu bekendgemaakt dat we hier aan gaan werken. Hoe de plannen precies worden uitgevoerd, zal de komende tijd duidelijk worden.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.