Autoverzekering FBTO beloont veilige rijstijl

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
FBTO lanceert rijstijlverzekering. (Foto: FBTO)

FBTO komt met een Rijstijlverzekering waarbij automobilisten op basis van hun rijgedrag premie kunnen terugverdienen. Via een app op de smartphone van de berijder wordt de rijstijl gemeten. Zo meldt FBTO. Volgens de verzekeraar blijkt uit onderzoek dat klanten zelf de keuze willen maken hoe ze rijden. “Kiest de klant voor mooi rijden, dan kan er geld verdiend worden”, aldus Roger de Weerd, senior marketingmanager FBTO.”

Met deze pay how you drive-verzekering betaalt de automobilist de reguliere premie en kan hij met zijn rijgedrag premiegeld terug verdienen. Dit kan volgens de verzekeraar oplopen tot dertig procent van de betaalde basispremie. 

Volgens het bedrijf is de Rijstijlverzekering een goed alternatief voor automobilisten met een laag aantal schadevrije jaren, zoals jongeren of ex-leaserijders.

ANWB startte vorig jaar met een rijstijlverzekering waarbij het premiebedrag aan de hoogte van het rijgedrag is gekoppeld.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Autoverzekering FBTO beloont veilige rijstijl | Automotive Online

Autoverzekering FBTO beloont veilige rijstijl

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
FBTO lanceert rijstijlverzekering. (Foto: FBTO)

FBTO komt met een Rijstijlverzekering waarbij automobilisten op basis van hun rijgedrag premie kunnen terugverdienen. Via een app op de smartphone van de berijder wordt de rijstijl gemeten. Zo meldt FBTO. Volgens de verzekeraar blijkt uit onderzoek dat klanten zelf de keuze willen maken hoe ze rijden. “Kiest de klant voor mooi rijden, dan kan er geld verdiend worden”, aldus Roger de Weerd, senior marketingmanager FBTO.”

Met deze pay how you drive-verzekering betaalt de automobilist de reguliere premie en kan hij met zijn rijgedrag premiegeld terug verdienen. Dit kan volgens de verzekeraar oplopen tot dertig procent van de betaalde basispremie. 

Volgens het bedrijf is de Rijstijlverzekering een goed alternatief voor automobilisten met een laag aantal schadevrije jaren, zoals jongeren of ex-leaserijders.

ANWB startte vorig jaar met een rijstijlverzekering waarbij het premiebedrag aan de hoogte van het rijgedrag is gekoppeld.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.