VOC en Automotive College organiseren samen BBL-onderwijs

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ruud van Diemen (directeur Automotive College, ROC Midden Nederland) en Yolande van Doornspeek (directeur VOC). (Foto: VOC)

VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) en ROC Midden Nederland gaan samenwerken op het gebied van het praktijkonderwijs voor BBL-leerlingen. De theorielessen worden verzorgd door ROC, terwijl VOC verantwoordelijk is voor de praktijklessen. Deze lessen worden gegeven in de Vakcentra van VOC in Boxtel, Nieuwegein en Assen. “Door het intensieve onderwijsprogramma kan de leerling de leerstof sneller toepassen in de praktijk”, aldus Van Doornspeek in het persbericht.

BBL-leerlingen volgen het praktijkdeel van de opleiding binnen een leerbedrijf in de autoherstelbranche. Om leerlingen te mogen opleiden, moet het bedrijf een erkend leerbedrijf zijn met een praktijkopleider. “Dat is heel belangrijk, zowel voor het bedrijf als voor de student”, zegt Van Doorspeek. “Binnen VOC kunnen cursussen tot praktijkopleider worden gevolgd. Een goede praktijkopleider weet wat een leerling nodig heeft. Op die manier zorg je voor nieuwe mensen in je bedrijf.” De branche kampt al langere tijd met een gebrekkige instroom van jongeren in het schadevak.

Beide organisaties werkten al sinds 2016 met elkaar samen voor de mbo-opleiding AST op niveau 3.

Het afgelopen jaar was er onzekerheid over het voortbestaan van de subsidieregeling praktijkleren, maar uiteindelijk werd in het najaar bekend dat de regeling voorlopig blijft bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VOC en Automotive College organiseren samen BBL-onderwijs | Automotive Online

VOC en Automotive College organiseren samen BBL-onderwijs

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ruud van Diemen (directeur Automotive College, ROC Midden Nederland) en Yolande van Doornspeek (directeur VOC). (Foto: VOC)

VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) en ROC Midden Nederland gaan samenwerken op het gebied van het praktijkonderwijs voor BBL-leerlingen. De theorielessen worden verzorgd door ROC, terwijl VOC verantwoordelijk is voor de praktijklessen. Deze lessen worden gegeven in de Vakcentra van VOC in Boxtel, Nieuwegein en Assen. “Door het intensieve onderwijsprogramma kan de leerling de leerstof sneller toepassen in de praktijk”, aldus Van Doornspeek in het persbericht.

BBL-leerlingen volgen het praktijkdeel van de opleiding binnen een leerbedrijf in de autoherstelbranche. Om leerlingen te mogen opleiden, moet het bedrijf een erkend leerbedrijf zijn met een praktijkopleider. “Dat is heel belangrijk, zowel voor het bedrijf als voor de student”, zegt Van Doorspeek. “Binnen VOC kunnen cursussen tot praktijkopleider worden gevolgd. Een goede praktijkopleider weet wat een leerling nodig heeft. Op die manier zorg je voor nieuwe mensen in je bedrijf.” De branche kampt al langere tijd met een gebrekkige instroom van jongeren in het schadevak.

Beide organisaties werkten al sinds 2016 met elkaar samen voor de mbo-opleiding AST op niveau 3.

Het afgelopen jaar was er onzekerheid over het voortbestaan van de subsidieregeling praktijkleren, maar uiteindelijk werd in het najaar bekend dat de regeling voorlopig blijft bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.