Schadelast juli licht gedaald

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het spuiten van de auto is de grootste kostenpost (Foto: Shutterstock).

Dat blijkt uit Audatex-cijfers van Solera.

Het gemiddelde calculatiebedrag bedroeg in juli 1.259 euro, tegen 1.298 euro in juli vorig jaar, toen er een groot aantal hagelschadecalculaties waren. De schadelast (aantal calculaties keer het gemiddelde calculatiebedrag) komt daarmee 6 procent lager uit dan juli vorig jaar. Het aantal schades bedroeg in juli 2016 ongeveer 93 duizend stuks.

Bekijk het overzicht van de schadecalculaties in de Automotive Kennisbank.

Let op: het verschil tussen de 2016-cijfers in de Kennisbank en die in dit artikel, komt voort uit het ontdubbelen van de schadecalculaties door Audatex. De in de Kennisbank genoemde cijfers van 2016 zijn ontdubbeld, de juli cijfers van 2017 worden doorlopend geactualiseerd en zijn pas na enkele maanden definitief. Om in dit artikel een goede vergelijking mogelijk te maken, hebben we de niet-ontdubbelde cijfers van 2016 met die van 2017 vergeleken. De afwijking tussen de niet-ontdubbelde en de geschoonde cijfers ligt gemiddeld tussen de 5 en 8 procent.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.