Scheiding ASN en Autoschadehuis

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Autoschadehuis heeft negen vestigingen en drie loketten in Nederland. “Het is daarmee een kleine keten binnen een keten”, zegt Cees Klaassen, commercieel directeur van ASN. “Daarmee ontstaat een andere dynamiek. In de periodieke gesprekken over de verlenging de franchiseovereenkomst zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan.”

Klaassen verwacht dat ongeveer 95 procent van de lege plekken door het overblijvende ASN-netwerk kan worden ingevuld. Voor de overige plaatsen wordt naar een oplossing gezocht. Er is daarom een transitieperiode afgesproken tot ongeveer eind april. Beide bedrijven bekijken wel of er op een andere manier samenwerking mogelijk is. “Dan kun je denken aan inkoop. Aan de voorkant scheidden de wegen zich”, zegt Klaassen.

Agree to disagree

“We agreed to disagree”, reageert Evert-Jan Stagge, directeur van Autoschadehuis. “Als groot bedrijf met meerdere vestigingen heb je toch vaak andere wensen en belangen dan kleinere leden. Wij pasten dus gewoonweg niet zo goed meer in het model. Het is dus ook onwaarschijnlijk dat we nu op zoek gaan naar een andere keten. We willen vooral zelf groeien, door middel van overnames.”

In 2014 nam Stagge 51 procent van de aandelen in Autoschadehuis over van de toenmalige eigenaar Markeur (dat later werd overgenomen door Spui Groep). Autoschadehuis heeft twaalf vestigingen in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Scheiding ASN en Autoschadehuis | Automotive Online

Scheiding ASN en Autoschadehuis

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Autoschadehuis heeft negen vestigingen en drie loketten in Nederland. “Het is daarmee een kleine keten binnen een keten”, zegt Cees Klaassen, commercieel directeur van ASN. “Daarmee ontstaat een andere dynamiek. In de periodieke gesprekken over de verlenging de franchiseovereenkomst zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan.”

Klaassen verwacht dat ongeveer 95 procent van de lege plekken door het overblijvende ASN-netwerk kan worden ingevuld. Voor de overige plaatsen wordt naar een oplossing gezocht. Er is daarom een transitieperiode afgesproken tot ongeveer eind april. Beide bedrijven bekijken wel of er op een andere manier samenwerking mogelijk is. “Dan kun je denken aan inkoop. Aan de voorkant scheidden de wegen zich”, zegt Klaassen.

Agree to disagree

“We agreed to disagree”, reageert Evert-Jan Stagge, directeur van Autoschadehuis. “Als groot bedrijf met meerdere vestigingen heb je toch vaak andere wensen en belangen dan kleinere leden. Wij pasten dus gewoonweg niet zo goed meer in het model. Het is dus ook onwaarschijnlijk dat we nu op zoek gaan naar een andere keten. We willen vooral zelf groeien, door middel van overnames.”

In 2014 nam Stagge 51 procent van de aandelen in Autoschadehuis over van de toenmalige eigenaar Markeur (dat later werd overgenomen door Spui Groep). Autoschadehuis heeft twaalf vestigingen in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.