Lakleverancier Sherwin Williams koopt concurrent Valspar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Valspar heeft onder andere de merken Octoral en De Beer Refinish. Sherwin Williams is vooral groot op de Amerikaanse markt en wil met de overname groeien in Europa. Gezamenlijk vormen de bedrijven een nieuwe lakkenreus, volgens Bloomberg een van de grootste lakkenproducent ter wereld. In totale omzet groter dan PPG, maar kleiner dan Akzo Nobel. Op de verfmarkt zelf wordt Sherwin Williams / Valspar naar eigen zeggen de grootste combinatie (Akzo Nobel is in meerdere sectoren vertegenwoordigd).

Automotive Management bracht in nummer 1 van dit jaar de Nederlandse lakkenmarkt in beeld. In Nederland is Sherwin-Williams nauwelijks vertegenwoordigd: vorig jaar stopte Metalak met de distributie, nadat het zelf was overgenomen door lakkenbedrijf Axalta. Ook Valspar is in Nederland een kleine speler.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Lakleverancier Sherwin Williams koopt concurrent Valspar | Automotive Online

Lakleverancier Sherwin Williams koopt concurrent Valspar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Valspar heeft onder andere de merken Octoral en De Beer Refinish. Sherwin Williams is vooral groot op de Amerikaanse markt en wil met de overname groeien in Europa. Gezamenlijk vormen de bedrijven een nieuwe lakkenreus, volgens Bloomberg een van de grootste lakkenproducent ter wereld. In totale omzet groter dan PPG, maar kleiner dan Akzo Nobel. Op de verfmarkt zelf wordt Sherwin Williams / Valspar naar eigen zeggen de grootste combinatie (Akzo Nobel is in meerdere sectoren vertegenwoordigd).

Automotive Management bracht in nummer 1 van dit jaar de Nederlandse lakkenmarkt in beeld. In Nederland is Sherwin-Williams nauwelijks vertegenwoordigd: vorig jaar stopte Metalak met de distributie, nadat het zelf was overgenomen door lakkenbedrijf Axalta. Ook Valspar is in Nederland een kleine speler.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.