ABS Autoherstel haalt ketencertificering

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Met ons eigen certificaat scheppen we orde in het woud van keurmerken”, zegt Wijnand Mebius, directeur van ABS. “Het is nu voor iedereen in de keten duidelijk aan welke eisen moet worden voldaan.”

Verantwoordelijkheid
De ketencertificering voldoet volgens Mebius aan minimaal dezelfde normen als bijvoorbeeld Hiqure, Focwa Glasherstel, Vaco en Duurzaam Repareren. “Met deze ketencertificering nemen we zelf de verantwoordelijkheid voor onze kwaliteitsborging”, zegt Mebius.

Met een centraal registratiesysteem wordt vanuit het centrale Service Center gemonitord of op alle vestigingen aan de eisen wordt voldaan. “Via dit systeem kan de ondernemer zelf zien wat zijn status is en welke acties hij moet uitvoeren: of hij bijvoorbeeld moet investeren in nieuwe apparatuur of in het opleidingsniveau van medewerkers”, aldus Mebius.

ABS is naar eigen zeggen de eerste keten die de officiele certificaten heeft ontvangen. Daarover valt te discussieren, zeggen ze bij Schadenet: deze keten heeft in december vorig jaar de procedure voor een multisitecertificering afgerond. De bijbehorende certificaten worden waarschijnlijk nog deze maand uitgereikt, zo bevestigt accountmanager Peter de Boer van Dekra aan Automotive.

Lees meer over de certificering in Automotive 1, die vrijdag verschijnt en voor abonnees hier online te lezen is.

Op de foto: Wijnand Mebius (links) en Mounir El Berrah, managing director Kiwa (fotograaf Corine Zijerveld).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ABS Autoherstel haalt ketencertificering | Automotive Online

ABS Autoherstel haalt ketencertificering

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Met ons eigen certificaat scheppen we orde in het woud van keurmerken”, zegt Wijnand Mebius, directeur van ABS. “Het is nu voor iedereen in de keten duidelijk aan welke eisen moet worden voldaan.”

Verantwoordelijkheid
De ketencertificering voldoet volgens Mebius aan minimaal dezelfde normen als bijvoorbeeld Hiqure, Focwa Glasherstel, Vaco en Duurzaam Repareren. “Met deze ketencertificering nemen we zelf de verantwoordelijkheid voor onze kwaliteitsborging”, zegt Mebius.

Met een centraal registratiesysteem wordt vanuit het centrale Service Center gemonitord of op alle vestigingen aan de eisen wordt voldaan. “Via dit systeem kan de ondernemer zelf zien wat zijn status is en welke acties hij moet uitvoeren: of hij bijvoorbeeld moet investeren in nieuwe apparatuur of in het opleidingsniveau van medewerkers”, aldus Mebius.

ABS is naar eigen zeggen de eerste keten die de officiele certificaten heeft ontvangen. Daarover valt te discussieren, zeggen ze bij Schadenet: deze keten heeft in december vorig jaar de procedure voor een multisitecertificering afgerond. De bijbehorende certificaten worden waarschijnlijk nog deze maand uitgereikt, zo bevestigt accountmanager Peter de Boer van Dekra aan Automotive.

Lees meer over de certificering in Automotive 1, die vrijdag verschijnt en voor abonnees hier online te lezen is.

Op de foto: Wijnand Mebius (links) en Mounir El Berrah, managing director Kiwa (fotograaf Corine Zijerveld).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.