‘Duizenden auto’s gesloopt voor milieuzone Rotterdam’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rotterdam heeft sinds 2007 een milieuzone voor vrachtverkeer. Die wordt vanaf 2016 uitgebreid met dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1 juli 1992.

Eerder deze maand was er onrust in Den Haag over de milieuzones. Er werd een motie van de VVD aangenomen waardoor er geen landelijk verkeersbord komt voor de zones. Gemeenten zijn echter nog wel vrij om milieuzones in te stellen. 

Sinds afgelopen oktober, toen de gemeente campagne ging voeren voor de milieuzone, zijn er tienduizend vervuilende auto’s uit het centrum van Rotterdam verdwenen. “We begonnen met vijftienduizend vervuilende auto’s in de zone, nu zijn dat er nog maar vijfduizend”, zegt wethouder Pex Langeberg van duurzaamheid tegen de Telegraaf

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Duizenden auto’s gesloopt voor milieuzone Rotterdam’ | Automotive Online

‘Duizenden auto’s gesloopt voor milieuzone Rotterdam’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Rotterdam heeft sinds 2007 een milieuzone voor vrachtverkeer. Die wordt vanaf 2016 uitgebreid met dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1 juli 1992.

Eerder deze maand was er onrust in Den Haag over de milieuzones. Er werd een motie van de VVD aangenomen waardoor er geen landelijk verkeersbord komt voor de zones. Gemeenten zijn echter nog wel vrij om milieuzones in te stellen. 

Sinds afgelopen oktober, toen de gemeente campagne ging voeren voor de milieuzone, zijn er tienduizend vervuilende auto’s uit het centrum van Rotterdam verdwenen. “We begonnen met vijftienduizend vervuilende auto’s in de zone, nu zijn dat er nog maar vijfduizend”, zegt wethouder Pex Langeberg van duurzaamheid tegen de Telegraaf

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.