EV en hybride kosten overheid half miljard euro

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Marc Bolier

    Nou ja, is wel een beetje een huilie huilie verhaal dat de Volkskrant presenteert. Immers de feiten (belastingvoordeel en toenemend verkoopvolume) zijn al een half jaar bekend en in de vorm van schriftelijke kamervragen afgehandeld. Toen helemaal niemand erover gehoord.

    Daarnaast gaat het verhaal ervan uit dat de kopers zich kwalificeren voor de beschikbare subsidies in volle omvang. In geval van ZZP’ers is echter helemaal afhankelijk van de inkomens (idem trouwens voor ondernemingen: in dat geval gaat het om belastbare winst). Of er dus maximaal geprofiteerd wordt, is alleen af te lezen aan de individuele belastingaangiftes.

    Dit bericht is dus zowel laat als tamelijk speculatief (zeg maar: sensatiezuchtig).
    Ik vraag me vooral af wie het vuurtje bij de Volkskrant heeft opgestookt en de feiten voor een verontwaardigingsartikel heeft helpen verzamelen. De timing is goed: juist nu wordt er in Den Haag gedacht en gesproken over de autobelastingen van 2016. Who did it?

    Jammer dat de Volkskrant er hijgerig achteraan is gelopen, op voorhand glunderen van de zo voorspelbare verontwaardiging. Dacht dat daar al een andere krant voor was.

  • Eduard Pijl

    Het is klaarblijkelijk van belang bepaalde definities opnieuw te bekijken omdat normvervaging niet alleen bij de overheid voorkomt. Dat er een korting wordt toegepast op een onbeschoft hoge beasting op automobielen wil nog niet zeggen dat dat geld kost. Een korting op de entreeprijs van de efteling kost zeker ook geld. Als we allemaal gaan denken zoals onze overheid en de volkskrant verdienen we geld wanneer we geen uitgaven doen.
    Geen wonder dat het in dit land slecht gaat