Weekers: plug-ins noodzakelijk voor doorbraak EV

Redactie Redactie
• Laatste update:

Weekers zegt dit naar aanleiding van kamervragen over het verbruik van plug-in EV`s. Het verbuik van, met name, plug-in EV`s is volgens recent onderzoek van onder andere Fleetmotive veel hoger dan het normverbruik. TNO voert inmiddels onderzoek uit naar het verbruik. “We wachten de resultaten af alvorens we de effectiviteit van de belastingmaatregelen kunnen beoordelen.”

`Plug-ins noodzakelijk`
De PvdA-fractie merkte op dat volledig elektrische auto’s voor meer milieuwinst zorgen dan semi-elektrische auto’s. Dat klopt volgens Weekers, maar volgens hem zijn plug-ins nodig voor de doorbraak van EV`s.

“De doorbraak van elektrische auto’s is in belangrijke mate afhankelijk van de omzetvergroting en beschikbaarheid van voldoende oplaadpunten. Door de snellere groei van het aantal semi-elektrische auto’s zullen er naar verwachting van het kabinet op korte termijn meer oplaadpunten komen, waardoor op langere termijn ook de vraag naar volledig elektrische auto’s zal worden gestimuleerd”, aldus Weekers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.