Boete dreigt voor Peugeot

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Er is in september 1999 al een onderzoek gestart. Het is al met al een gigantisch dossier geworden, waarin Peugeot vele vragen moest beantwoorden. Dat moest klaar zijn voor het einde van de maand en is nu dus ingeleverd.” Volgens Van Harten zijn de suggesties van de Volkskrant, waarin vorige week werd gemeld dat PSA een vingertik heeft gekregen en mogelijk een boete krijgt opgelegd, wat voorbarig. Financial Times echter citeert Europese ambtenaren, die zeggen dat Peugeot bonussen over hergeëxporteerde auto’s heeft ingehouden. Dit zou in Nederland hebben plaatsgevonden tussen 1997 en 2003. Vorig jaar al bevestigden enkele dealers dit, zij het dat ze dit alleen anoniem wilden doen. Volgens Financial Times riskeert Peugeot een boete die kan oplopen tot 10 procent van de jaaromzet. Overigens meldt de krant dat ook Audi en BMW worden onderzocht door de Commissie. BMW zou dealers hebben tegengewerkt die meerdere merken in de showroom wilde zetten, Audi wordt ervan verdacht het onderling uitwisselen van auto’s tussen dealers te hebben verboden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Boete dreigt voor Peugeot | Automotive Online

Boete dreigt voor Peugeot

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Er is in september 1999 al een onderzoek gestart. Het is al met al een gigantisch dossier geworden, waarin Peugeot vele vragen moest beantwoorden. Dat moest klaar zijn voor het einde van de maand en is nu dus ingeleverd.” Volgens Van Harten zijn de suggesties van de Volkskrant, waarin vorige week werd gemeld dat PSA een vingertik heeft gekregen en mogelijk een boete krijgt opgelegd, wat voorbarig. Financial Times echter citeert Europese ambtenaren, die zeggen dat Peugeot bonussen over hergeëxporteerde auto’s heeft ingehouden. Dit zou in Nederland hebben plaatsgevonden tussen 1997 en 2003. Vorig jaar al bevestigden enkele dealers dit, zij het dat ze dit alleen anoniem wilden doen. Volgens Financial Times riskeert Peugeot een boete die kan oplopen tot 10 procent van de jaaromzet. Overigens meldt de krant dat ook Audi en BMW worden onderzocht door de Commissie. BMW zou dealers hebben tegengewerkt die meerdere merken in de showroom wilde zetten, Audi wordt ervan verdacht het onderling uitwisselen van auto’s tussen dealers te hebben verboden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.