EV-expert Andy Palmer nieuwe voorzitter Brill Power

EV-batterijen • De voormalig ceo van Aston Martin is een groot voorstander van elektrische auto’s.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Brill Power)

Andy Palmer wordt bestuursvoorzitter van het Britse Brill Power, dat sensoren maakt voor de batterij-industrie. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Palmer is vooral bekend als voormalig ceo van Aston Martin en als EV-expert. Hij vervult tegenwoordig verschillende managementfuncties.

Brill Power is een spin-off van de Universiteit van Oxford. Het bedrijf heeft sensoren ontwikkeld die de individuele cellen in EV-batterijen kunnen monitoren en managen. Dit lost volgens het bedrijf een groot probleem op omdat de prestaties van een batterij niet langer worden bepaald door de zwakste cellen.

60 procent

De levensduur van EV-batterijen zou met het Batterij Management Systeem (BMS) van Brill Power met 60 procent worden verlengd, aldus Palmer. Bovendien kan de technologie worden gebruikt voor een State of Health-check, wat onzekerheid bij occasionkopers kan wegnemen, zo laat Palmer aan Reuters weten.

Andy Palmer was eerder ook werkzaam bij Nissan waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Nissan Leaf. Ook is hij interim ceo bij de Britse laadpalenfabrikant Pod Point en bestuursvoorzitter van de Slowaakse startup Inobat. In een eerder interview gaf hij aan een groot voorstander te zijn van elektrisch rijden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

EV-expert Andy Palmer nieuwe voorzitter Brill Power | Automotive Online

EV-expert Andy Palmer nieuwe voorzitter Brill Power

EV-batterijen • De voormalig ceo van Aston Martin is een groot voorstander van elektrische auto’s.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Brill Power)

Andy Palmer wordt bestuursvoorzitter van het Britse Brill Power, dat sensoren maakt voor de batterij-industrie. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Palmer is vooral bekend als voormalig ceo van Aston Martin en als EV-expert. Hij vervult tegenwoordig verschillende managementfuncties.

Brill Power is een spin-off van de Universiteit van Oxford. Het bedrijf heeft sensoren ontwikkeld die de individuele cellen in EV-batterijen kunnen monitoren en managen. Dit lost volgens het bedrijf een groot probleem op omdat de prestaties van een batterij niet langer worden bepaald door de zwakste cellen.

60 procent

De levensduur van EV-batterijen zou met het Batterij Management Systeem (BMS) van Brill Power met 60 procent worden verlengd, aldus Palmer. Bovendien kan de technologie worden gebruikt voor een State of Health-check, wat onzekerheid bij occasionkopers kan wegnemen, zo laat Palmer aan Reuters weten.

Andy Palmer was eerder ook werkzaam bij Nissan waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Nissan Leaf. Ook is hij interim ceo bij de Britse laadpalenfabrikant Pod Point en bestuursvoorzitter van de Slowaakse startup Inobat. In een eerder interview gaf hij aan een groot voorstander te zijn van elektrisch rijden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.