NL-topman Inchcape weg na misdraging

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Nederlandse chief financial officer van Inchcape Gijsbert de Zoeten is met onmiddellijke ingang opgestapt. De Zoeten heeft vrijwillig zijn ontslag ingediend ‘na een incident tijdens een evenement waarbij hij, door een foute beoordeling, persoonlijk gedrag vertoonde dat tekort schiet bij de hoge standaarden die verwacht worden van de leiders van de Groep’, laat Inchcape in een bericht aan de Londense beurs weten.

De Zoeten was sinds september 2019 financieel topman bij de Britse autogroep. Daarvoor werkte hij in dezelfde rol bij Leaseplan en bij Unilever Europe, blijkt uit zijn Linkedin profiel. Hij is ook sinds mei 2016 Lid van de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit van Delft. 

Zijn vertrek is niet gerelateerd aan de financiële prestaties of strategische richting bij Inchcape, inclusief de recente acquisitie van Derco, laat het bedrijf nog weten. In lijn met het bestaande opvolgingsplan wordt hij voorlopig opgevolgd door Andrian Lewis, momenteel Group Financial Controller. Inchcape begint ook met de procedure voor een vaste opvolger.

Inchcape

Inchcape is één van de grootste Europese bedrijven in de auto-distributie met een omzet van 8,8 miljard euro en 14.500 werknemers. De Britse onderneming vertegenwoordigt 40 verschillende automerken. Inchcape werkt in 40 landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. In juli kondigde het bedrijf aan de Zuid-Amerikaanse collega Derco over te nemen, de grootste acquisitie uit haar geschiedenis.

De Zoeten is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

NL-topman Inchcape weg na misdraging | Automotive Online

NL-topman Inchcape weg na misdraging

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Nederlandse chief financial officer van Inchcape Gijsbert de Zoeten is met onmiddellijke ingang opgestapt. De Zoeten heeft vrijwillig zijn ontslag ingediend ‘na een incident tijdens een evenement waarbij hij, door een foute beoordeling, persoonlijk gedrag vertoonde dat tekort schiet bij de hoge standaarden die verwacht worden van de leiders van de Groep’, laat Inchcape in een bericht aan de Londense beurs weten.

De Zoeten was sinds september 2019 financieel topman bij de Britse autogroep. Daarvoor werkte hij in dezelfde rol bij Leaseplan en bij Unilever Europe, blijkt uit zijn Linkedin profiel. Hij is ook sinds mei 2016 Lid van de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit van Delft. 

Zijn vertrek is niet gerelateerd aan de financiële prestaties of strategische richting bij Inchcape, inclusief de recente acquisitie van Derco, laat het bedrijf nog weten. In lijn met het bestaande opvolgingsplan wordt hij voorlopig opgevolgd door Andrian Lewis, momenteel Group Financial Controller. Inchcape begint ook met de procedure voor een vaste opvolger.

Inchcape

Inchcape is één van de grootste Europese bedrijven in de auto-distributie met een omzet van 8,8 miljard euro en 14.500 werknemers. De Britse onderneming vertegenwoordigt 40 verschillende automerken. Inchcape werkt in 40 landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. In juli kondigde het bedrijf aan de Zuid-Amerikaanse collega Derco over te nemen, de grootste acquisitie uit haar geschiedenis.

De Zoeten is om een reactie gevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.