Martijn Koning benoemd tot RvB- en MT-lid Autobinck Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Martijn Koning wordt lid van de RvB, CSO en CDO van Autobinck Groep. (Foto: Autobinck)

Martijn Koning is per 1 september door de Autobinck Groep benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Dat meldt het bedrijf vandaag. Naast zijn rol als bestuurslid, is hij ook aangesteld als chief sustainability officer (CSO) en chief digital officer (CDO). Koning gaat samen met Paul Zekhuis en Michel Cornelisen de dagelijkse leiding voeren.

“Autobinck verlegt de focus van aanbieder van auto’s naar aanbieder van mobiliteit”, aldus ceo Paul Zekhuis. “In deze transitie is extra aandacht nodig voor de digitalisering van al onze bedrijven en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Martijn Koning studeerde bedrijfskunde, vervulde diverse managementfuncties bij KPN en was werkzaam bij Alliander in een leidende rol om de digitaliseringstrategie te versnellen. 

Autobinck Groep manifesteert zich steeds meer als een mobiliteitsbedrijf, mede door de overname van onder meer Radiuz en Fleet Support en XXimo. Het bedrijf heeft een omzet van 885 miljoen euro en is actief in negen Europese landen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Martijn Koning benoemd tot RvB- en MT-lid Autobinck Groep | Automotive Online

Martijn Koning benoemd tot RvB- en MT-lid Autobinck Groep

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Martijn Koning wordt lid van de RvB, CSO en CDO van Autobinck Groep. (Foto: Autobinck)

Martijn Koning is per 1 september door de Autobinck Groep benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Dat meldt het bedrijf vandaag. Naast zijn rol als bestuurslid, is hij ook aangesteld als chief sustainability officer (CSO) en chief digital officer (CDO). Koning gaat samen met Paul Zekhuis en Michel Cornelisen de dagelijkse leiding voeren.

“Autobinck verlegt de focus van aanbieder van auto’s naar aanbieder van mobiliteit”, aldus ceo Paul Zekhuis. “In deze transitie is extra aandacht nodig voor de digitalisering van al onze bedrijven en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Martijn Koning studeerde bedrijfskunde, vervulde diverse managementfuncties bij KPN en was werkzaam bij Alliander in een leidende rol om de digitaliseringstrategie te versnellen. 

Autobinck Groep manifesteert zich steeds meer als een mobiliteitsbedrijf, mede door de overname van onder meer Radiuz en Fleet Support en XXimo. Het bedrijf heeft een omzet van 885 miljoen euro en is actief in negen Europese landen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.