Bram Schot vertrekt bij Audi, Markus Duesmann volgt hem op

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Schot geeft inmiddels bijna 2 jaar leiding aan Audi. (Foto: Audi)

Audi heeft Markus Duesmann benoemd tot nieuwe ceo. Hij volgt op 1 april de Nederlander Bram Schot op. Dat meldt de autofabrikant vandaag. Schot (58) werd in 2018 ceo van Audi. Hij volgde destijds Rupert Stadler op, die opgepakt was in verband met zijn rol in het dieselschandaal. Schot verlaat het bedrijf “op basis van een zeer positieve wederzijdse overeenkomst”. 

Het gerucht dat Duesmann Schot zou opvolgen ging al rond. Duesmann is al bijna drie decennia werkzaam in de auto-industrie, meest recent als bestuurslid voor Inkoop bij BMW. 

Moeilijk tijd

“Bram nam de leiding over Audi AG op zich in een moeilijke tijd. Hij leidde het bedrijf op zeer succesvolle wijze en voerde belangrijke veranderingen door. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken”, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess.

“Hij was voor Audi de juiste man op het juiste moment. Hij voerde een cultuurverandering door met een focus op minder hiërarchische lagen en meer openheid”, zegt Peter Mosch, voorzitter van de Ondernemingsraad van Audi AG en Vice-Voorzitter van de Raad van Toezicht.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Bram Schot vertrekt bij Audi, Markus Duesmann volgt hem op | Automotive Online

Bram Schot vertrekt bij Audi, Markus Duesmann volgt hem op

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Schot geeft inmiddels bijna 2 jaar leiding aan Audi. (Foto: Audi)

Audi heeft Markus Duesmann benoemd tot nieuwe ceo. Hij volgt op 1 april de Nederlander Bram Schot op. Dat meldt de autofabrikant vandaag. Schot (58) werd in 2018 ceo van Audi. Hij volgde destijds Rupert Stadler op, die opgepakt was in verband met zijn rol in het dieselschandaal. Schot verlaat het bedrijf “op basis van een zeer positieve wederzijdse overeenkomst”. 

Het gerucht dat Duesmann Schot zou opvolgen ging al rond. Duesmann is al bijna drie decennia werkzaam in de auto-industrie, meest recent als bestuurslid voor Inkoop bij BMW. 

Moeilijk tijd

“Bram nam de leiding over Audi AG op zich in een moeilijke tijd. Hij leidde het bedrijf op zeer succesvolle wijze en voerde belangrijke veranderingen door. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken”, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess.

“Hij was voor Audi de juiste man op het juiste moment. Hij voerde een cultuurverandering door met een focus op minder hiërarchische lagen en meer openheid”, zegt Peter Mosch, voorzitter van de Ondernemingsraad van Audi AG en Vice-Voorzitter van de Raad van Toezicht.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.