Wienk: alleen maar wind tegen gehad

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eind 2008 nam Wienk de twee Perfekta-vestigingen over van Kroymans en doopte ze om tot Excellent Repair. Dit was voordat de andere Perfekta-bedrijven en het moederbedrijf failliet gingen. “Het is natuurlijk een groot drama voor het personeel dat ze twee keer in zo`n korte tijd een faillissement moeten meemaken”, aldus Wienk.

Wegvallende omzet
Volgens Wienk was het wegvallen van sturing door een aantal grote klanten, waaronder leasemaatschappijen en verzekeraars, het begin van het einde voor zijn bedrijf. “Ik heb keer op keer tegenwind gehad. Het wegvallen van die omzet kon ik niet opvangen. Ik klopte bij een aantal ketens aan om me aan te sluiten, maar die hadden in deze regio´s al meer dan genoeg vestigingen.”

Pionieren
Wienk zegt nog geen idee te hebben wat hij nu gaat doen. “Voorlopig even niks. Ik kom wel weer terug, maar nooit meer als eigenaar van een schadebedrijf. Ik wens mijn collega’s het beste. Diegenen die bij een keten zijn aangesloten, zullen het wel redden, maar met de ontwikkelingen die gaande zijn in de branche – en dan doel ik op de prijsdruk – zie ik het voor onafhankelijke bedrijven somber in.”

Wienk zegt wel te willen blijven “pionieren” in de schadebranche. “Misschien iets in combinatie met ICT.”