Recordaantal inzendingen voor Automotive Innovation Award 2024

Awards • De jury ontving 43 inzendingen van Nederlandse innovaties op het gebied van mobiliteit.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Stichting Automotive Innovation Award

De jury van de Automotive Innovation Award (AIA) heeft een recordaantal van 43 inzendingen ontvangen. Nederlandse innovaties die mobiliteit slimmer, schoner, efficiënter, toegankelijker, betaalbaarder of veiliger maken komen in aanmerking voor deze tweejaarlijkse award. De verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Automotive Innovation Award, waarin ANWB, Bovag, Leaseplan, RAI en Roland Berger samenwerken.

“We zien een enorme diversiteit in de inzendingen”, zegt juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. “Er zitten bekende, internationaal opererende bedrijven tussen, maar ook kleine start-ups en studententeams. De inzendingen variëren van technisch zeer geavanceerde innovaties tot superslimme, praktische ideeën. Opvallend is het grote aantal innovaties dat inspeelt op de netwerkcongestie en de laadproblematiek. Verder speelt ook AI inmiddels een belangrijke rol in de automotive sector. De inzendingen laten zien dat Nederland echt met de wereldtop meedoet, als het gaat om innovaties in de automotive sector.”

Vijf prijzen

De inzenders dingen mee in de categorieën duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid. In elke categorie is een prijs te winnen.

Daarnaast is er een vierde award en dat is de hoofdprijs. Die gaat naar de meest baanbrekende innovatie. Nieuw is de Student Award, bedoeld om studententeams met veelbelovende innovaties een podium te geven.

Onafhankelijke jury

Een onafhankelijke jury gaat de 43 inzendingen beoordelen. Daaruit volgt een aantal genomineerden. Par categorie gaan drie genomineerden door naar de finale op 5 februari 2024. Op die dag maakt de jury tijdens het ‘Automotive Innovatiediner’ de winnaars van de Automotive Innovation Awards 2024 bekend.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Recordaantal inzendingen voor Automotive Innovation Award 2024 | Automotive Online

Recordaantal inzendingen voor Automotive Innovation Award 2024

Awards • De jury ontving 43 inzendingen van Nederlandse innovaties op het gebied van mobiliteit.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Stichting Automotive Innovation Award

De jury van de Automotive Innovation Award (AIA) heeft een recordaantal van 43 inzendingen ontvangen. Nederlandse innovaties die mobiliteit slimmer, schoner, efficiënter, toegankelijker, betaalbaarder of veiliger maken komen in aanmerking voor deze tweejaarlijkse award. De verkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Automotive Innovation Award, waarin ANWB, Bovag, Leaseplan, RAI en Roland Berger samenwerken.

“We zien een enorme diversiteit in de inzendingen”, zegt juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. “Er zitten bekende, internationaal opererende bedrijven tussen, maar ook kleine start-ups en studententeams. De inzendingen variëren van technisch zeer geavanceerde innovaties tot superslimme, praktische ideeën. Opvallend is het grote aantal innovaties dat inspeelt op de netwerkcongestie en de laadproblematiek. Verder speelt ook AI inmiddels een belangrijke rol in de automotive sector. De inzendingen laten zien dat Nederland echt met de wereldtop meedoet, als het gaat om innovaties in de automotive sector.”

Vijf prijzen

De inzenders dingen mee in de categorieën duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid. In elke categorie is een prijs te winnen.

Daarnaast is er een vierde award en dat is de hoofdprijs. Die gaat naar de meest baanbrekende innovatie. Nieuw is de Student Award, bedoeld om studententeams met veelbelovende innovaties een podium te geven.

Onafhankelijke jury

Een onafhankelijke jury gaat de 43 inzendingen beoordelen. Daaruit volgt een aantal genomineerden. Par categorie gaan drie genomineerden door naar de finale op 5 februari 2024. Op die dag maakt de jury tijdens het ‘Automotive Innovatiediner’ de winnaars van de Automotive Innovation Awards 2024 bekend.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.