PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Oscar Westerhof van PowerD, Balkenende en Peter Bijvelds (Ebusco). (Foto: Automotive Innovation Awards)

PowerD en Ebusco 3.0 zijn de winnaars geworden van de Automotive Innovation Awards 2021. PowerD, een slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders, won de categorie services en Ebusco 3.0, een elektrisch aangedreven bus dat dankzij het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter is, won de categorie Technology. 

De awards werden gisteren uitgereikt door juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. Het is de vierde keer dat de Awards worden uitgereikt. Deze editie waren er in totaal 35 aanmeldingen. Daarvan wisten er zes de finale te halen.

Duurzaam

PowerD liet ALD Move van ALD Automotive en Hazard Warnings van TomTom achter zich. De vakjury: “Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet.”

Ebusco versloeg Safedrivepod en Ink Invent (een coating die voertuigen beter zichtbaar maakt). “De Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven”, aldus de jury.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021 | Automotive Online

PowerD en Ebusco 3.0 winnen Automotive Innovation Award 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Oscar Westerhof van PowerD, Balkenende en Peter Bijvelds (Ebusco). (Foto: Automotive Innovation Awards)

PowerD en Ebusco 3.0 zijn de winnaars geworden van de Automotive Innovation Awards 2021. PowerD, een slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders, won de categorie services en Ebusco 3.0, een elektrisch aangedreven bus dat dankzij het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter is, won de categorie Technology. 

De awards werden gisteren uitgereikt door juryvoorzitter Jan Peter Balkenende. Het is de vierde keer dat de Awards worden uitgereikt. Deze editie waren er in totaal 35 aanmeldingen. Daarvan wisten er zes de finale te halen.

Duurzaam

PowerD liet ALD Move van ALD Automotive en Hazard Warnings van TomTom achter zich. De vakjury: “Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet.”

Ebusco versloeg Safedrivepod en Ink Invent (een coating die voertuigen beter zichtbaar maakt). “De Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven”, aldus de jury.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.