Inval autobedrijf en woning in Tilburg wegens vermeende witwaspraktijken

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
politie shutterstock 2022
Het zou gaan om 7 miljoen euro witwassen in anderhalf jaar (foto: Shutterstock) (Shutterstock, 2022)

De politie heeft afgelopen week een inval gedaan bij een autobedrijf, een woning en meerdere garageboxen in Tilburg. De politie nam daarbij negen auto’s en meerdere dure horloges in beslag. In een van de garageboxen troffen politiemensen een auto aan met daarin tientallen kilo’s hasj met een straatwaarde van ruim 600 duizend euro. Dit meldt de politie in een persbericht.

7 miljoen euro

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat een 31-jarige Tilburger mogelijk als ‘underground banker’ digitaal geld zou witwassen voor criminelen. De man heeft volgens de politie in anderhalf jaar meer dan zeven miljoen euro witgewassen.

Het is niet bekendgemaakt bij welk Tilburgs autobedrijf de inval heeft plaatsgevonden. De politie wil daar ook geen nadere uitspraken over doen, meldt een woordvoerder aan AM. Wel noemt het persbericht dat hier sprake kan zijn van een vermenging tussen boven- en onderwereld; ook wel ondermijning genoemd.

Drugshandel en witwaspraktijken komen vaker voor bij autobedrijven. Eerder dit jaar viel de politie binnen bij een autobedrijf in Soesterberg waar onder meer wapens en een illegaal casino werden aangetroffen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.