Mazda sluit zich aan bij eFuel-alliantie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Mazda heeft vandaag bekendgemaakt dat het de eerste autofabrikant is die zich aansluit bij de eFuel Alliance. Deze alliantie brengt organisaties en geïnteresseerde partijen samen die de realisatie en promotie van e-brandstoffen en waterstof ondersteunen. Onder meer Liqui Moly, Gulf, Avia en DKV zijn partner van het initiatief. Mazda is de eerste autofabrikant die zich aansluit. 

E-brandstoffen zijn synthetisch geproduceerde CO2-neutrale vloeibare brandstoffen op basis van waterstof en CO2, en biobrandstoffen die voldoen aan de kwaliteitsnormen voor fossiele brandstoffen en kunnen worden bijgemengd als drop-in brandstoffen.Lees hier een interview met Liqui Moly-oprichter Ernst Prost. “Wij zijn zeer optimistisch over synthetische brandstoffen. Die zijn minder milieubelastend en kunnen worden toegepast binnen de bestaande motortechnologie en infrastructuur.”

“Als industrie moeten we de emissies zoveel mogelijk verminderen”, vertelt Wojciech Halarewicz, vice president communications & public affairs bij Mazda. “E-fuels zijn een tweede en snellere weg om klimaatneutraliteit in het vervoer te bereiken, in combinatie met voortdurende elektrificatie. Aangezien de EU later dit jaar haar regelgeving inzake CO2-normen voor auto’s en bestelauto’s zal herzien is dit de kans om ervoor te zorgen dat de nieuwe wetgeving zowel elektrische voertuigen als voertuigen die op CO2-neutrale brandstoffen rijden ingezet mogen worden als middelen waarmee autofabrikanten om hun emissies kunnen verminderen”, aldus Halarewicz.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mazda sluit zich aan bij eFuel-alliantie | Automotive Online

Mazda sluit zich aan bij eFuel-alliantie

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Mazda heeft vandaag bekendgemaakt dat het de eerste autofabrikant is die zich aansluit bij de eFuel Alliance. Deze alliantie brengt organisaties en geïnteresseerde partijen samen die de realisatie en promotie van e-brandstoffen en waterstof ondersteunen. Onder meer Liqui Moly, Gulf, Avia en DKV zijn partner van het initiatief. Mazda is de eerste autofabrikant die zich aansluit. 

E-brandstoffen zijn synthetisch geproduceerde CO2-neutrale vloeibare brandstoffen op basis van waterstof en CO2, en biobrandstoffen die voldoen aan de kwaliteitsnormen voor fossiele brandstoffen en kunnen worden bijgemengd als drop-in brandstoffen.Lees hier een interview met Liqui Moly-oprichter Ernst Prost. “Wij zijn zeer optimistisch over synthetische brandstoffen. Die zijn minder milieubelastend en kunnen worden toegepast binnen de bestaande motortechnologie en infrastructuur.”

“Als industrie moeten we de emissies zoveel mogelijk verminderen”, vertelt Wojciech Halarewicz, vice president communications & public affairs bij Mazda. “E-fuels zijn een tweede en snellere weg om klimaatneutraliteit in het vervoer te bereiken, in combinatie met voortdurende elektrificatie. Aangezien de EU later dit jaar haar regelgeving inzake CO2-normen voor auto’s en bestelauto’s zal herzien is dit de kans om ervoor te zorgen dat de nieuwe wetgeving zowel elektrische voertuigen als voertuigen die op CO2-neutrale brandstoffen rijden ingezet mogen worden als middelen waarmee autofabrikanten om hun emissies kunnen verminderen”, aldus Halarewicz.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.