Fastned bouwt snellaadstations langs Route du Soleil

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Fastned gaat snellaadstations bouwen langs de Route du Soleil. (Foto: Fastned)

Fastned is door de Franse wegbeheerder Autoroutes Paris-Rhin-Rhone (APRR) geselecteerd om 9 snellaadstations te realiseren langs belangrijke snelwegen en tolwegen in Frankrijk. Na goedkeuring door het Franse ministerie van transport, zal het snellaadbedrijf hiermee zijn entree maken op de Franse markt. Dat meldt Fastned vandaag. 

Fastned zal op 9 locaties grote snellaadstations bouwen langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon zodat elektrische auto’s probleemloos de Route du Soleil kunnen nemen. De bouw van de stations staat gepland voor 2021 en afspraak is dat Fastned de stations 14 jaar kan exploiteren. Op elk laadstation kunnen 16 voertuigen tegelijk opladen. Het dak van de stations is uitgerust met zonnepanelen zodat 100 procent hernieuwbare energie kan worden gewonnen uit wind- en zonne-energie.

Het is de eerste keer dat APRR een openbare aanbesteding heeft gehouden voor laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.

Fastned haalde onlangs 17 miljoen euro op aan obligaties en gaat dit geld gebruiken om het netwerk van laadstations verder uit te breiden. Het snellaadbedrijf telt inmiddels 129 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het VK en België en is van plan om tegen het einde van dit jaar nog uit te breiden naar Zwitserland. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Fastned bouwt snellaadstations langs Route du Soleil | Automotive Online

Fastned bouwt snellaadstations langs Route du Soleil

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Fastned gaat snellaadstations bouwen langs de Route du Soleil. (Foto: Fastned)

Fastned is door de Franse wegbeheerder Autoroutes Paris-Rhin-Rhone (APRR) geselecteerd om 9 snellaadstations te realiseren langs belangrijke snelwegen en tolwegen in Frankrijk. Na goedkeuring door het Franse ministerie van transport, zal het snellaadbedrijf hiermee zijn entree maken op de Franse markt. Dat meldt Fastned vandaag. 

Fastned zal op 9 locaties grote snellaadstations bouwen langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon zodat elektrische auto’s probleemloos de Route du Soleil kunnen nemen. De bouw van de stations staat gepland voor 2021 en afspraak is dat Fastned de stations 14 jaar kan exploiteren. Op elk laadstation kunnen 16 voertuigen tegelijk opladen. Het dak van de stations is uitgerust met zonnepanelen zodat 100 procent hernieuwbare energie kan worden gewonnen uit wind- en zonne-energie.

Het is de eerste keer dat APRR een openbare aanbesteding heeft gehouden voor laadinfrastructuur voor elektrische auto’s.

Fastned haalde onlangs 17 miljoen euro op aan obligaties en gaat dit geld gebruiken om het netwerk van laadstations verder uit te breiden. Het snellaadbedrijf telt inmiddels 129 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het VK en België en is van plan om tegen het einde van dit jaar nog uit te breiden naar Zwitserland. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.