Corona-liveblog #33: Occasionvraagprijzen dalen 1,4 procent

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen rond de coronacrisis. De Duitse autoleverancier Veritas heeft een faillissement aangevraagd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

13:55 | Occasionvraagprijzen 1,4 procent omlaag

De showroomvraagprijzen van occasions zijn vorige maand met 1,4 procent gedaald. Dat meldt dataleverancier Autodata, dat zich daarbij baseert op de Autodata Occasion Index (AOX). De index staat nu op 97,67 (januari 2011 = 100). Het is de grootste daling in de afgelopen anderhalf jaar. De occasionverkoop is in april met een kwart gedaald. Dat meldde VWE eerder vandaag. 

09:05 | Autoverkoop in april gehalveerd

Er zijn in april iets meer dan 15 duizend auto’s geregistreerd, een daling van 53 procent. Dat blijkt uit cijfers van het RDC. In heel 2020 ligt de daling nu op 20 procent, er werden in de eerste vier maanden 118 duizend auto’s geregistreerd. In maart bleef het effect van de coronacrisis nog beperkt tot een afname van 23 procent. Lees het hele artikel hier.

08:45 | Toeleverancier Veritas vraagt faillissement aan

De Duitse leverancier van auto-onderdelen Veritas heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Hanau. Vanwege de coronapandemie was er een daling in de verkoop, zo geeft het bedrijf aan in een persbericht. Veritas hoopt het bedrijf te redden door middel van een herstructurering onder leiding van een curator. Wereldwijd heeft Veritas ongeveer 4.400 werknemers in twaalf landen.

08:00 | Bandenbranche minder pessimistisch

Van de bedrijven in de banden- en wielenbranche heeft 83 procent vertrouwen de crisis door te komen. Dat blijkt uit de derde coronamonitor (over 22-29 april) van branchevereniging Vaco. Lees het hele artikel hier.

Bekijk al het coronanieuws van de afgelopen weken in ons dossier.


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Corona-liveblog #33: Occasionvraagprijzen dalen 1,4 procent | Automotive Online

Corona-liveblog #33: Occasionvraagprijzen dalen 1,4 procent

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen rond de coronacrisis. De Duitse autoleverancier Veritas heeft een faillissement aangevraagd.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

13:55 | Occasionvraagprijzen 1,4 procent omlaag

De showroomvraagprijzen van occasions zijn vorige maand met 1,4 procent gedaald. Dat meldt dataleverancier Autodata, dat zich daarbij baseert op de Autodata Occasion Index (AOX). De index staat nu op 97,67 (januari 2011 = 100). Het is de grootste daling in de afgelopen anderhalf jaar. De occasionverkoop is in april met een kwart gedaald. Dat meldde VWE eerder vandaag. 

09:05 | Autoverkoop in april gehalveerd

Er zijn in april iets meer dan 15 duizend auto’s geregistreerd, een daling van 53 procent. Dat blijkt uit cijfers van het RDC. In heel 2020 ligt de daling nu op 20 procent, er werden in de eerste vier maanden 118 duizend auto’s geregistreerd. In maart bleef het effect van de coronacrisis nog beperkt tot een afname van 23 procent. Lees het hele artikel hier.

08:45 | Toeleverancier Veritas vraagt faillissement aan

De Duitse leverancier van auto-onderdelen Veritas heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Hanau. Vanwege de coronapandemie was er een daling in de verkoop, zo geeft het bedrijf aan in een persbericht. Veritas hoopt het bedrijf te redden door middel van een herstructurering onder leiding van een curator. Wereldwijd heeft Veritas ongeveer 4.400 werknemers in twaalf landen.

08:00 | Bandenbranche minder pessimistisch

Van de bedrijven in de banden- en wielenbranche heeft 83 procent vertrouwen de crisis door te komen. Dat blijkt uit de derde coronamonitor (over 22-29 april) van branchevereniging Vaco. Lees het hele artikel hier.

Bekijk al het coronanieuws van de afgelopen weken in ons dossier.


Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.