Steven van Eijck vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Van Eijck moet een belangrijke rol spelen om mobiliteit te verankeren in de lokale en regionale mobiliteitsplannen. (Foto: RAI Vereniging)

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is benoemd tot vice-voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. De benoeming van Van Eijck volgt op een herstructurering om overheden en commerciële partijen effectiever te laten samenwerking in de alliantie. Dit meldt de branchevereniging.

Binnen de Mobiliteitsalliantie (waar onder andere ook Bovag, VNA, ANWB en NS deel van uitmaken) moet Van Eijck een belangrijke rol spelen om nieuwe mobiliteit goed te verankeren in de mobiliteisplannen op lokaal en regionaal niveau.

De alliantie presenteerde in juni dit jaar het Deltaplan Mobiliteit. Het plan staat voor flexibeler reis- en vervoersgedrag, onder andere door de inzet van personen- en goederenhubs aan de rand van de steden. Daarnaast moet er een vlakke kilometerbeprijzing komen en zou de bpm worden afgeschaft. Het Deltaplan besteedt ook veel aandacht aan het concept van Mobility as a Service (MaaS), dat de keuzevrijheid en flexibiliteit voor reizigers en vervoerders verbetert. Hierbij worden alle vormen van mobiliteit voor de reiziger geïntegreerd in een toegankelijk digitaal systeem.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Steven van Eijck vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie | Automotive Online

Steven van Eijck vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
Van Eijck moet een belangrijke rol spelen om mobiliteit te verankeren in de lokale en regionale mobiliteitsplannen. (Foto: RAI Vereniging)

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is benoemd tot vice-voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. De benoeming van Van Eijck volgt op een herstructurering om overheden en commerciële partijen effectiever te laten samenwerking in de alliantie. Dit meldt de branchevereniging.

Binnen de Mobiliteitsalliantie (waar onder andere ook Bovag, VNA, ANWB en NS deel van uitmaken) moet Van Eijck een belangrijke rol spelen om nieuwe mobiliteit goed te verankeren in de mobiliteisplannen op lokaal en regionaal niveau.

De alliantie presenteerde in juni dit jaar het Deltaplan Mobiliteit. Het plan staat voor flexibeler reis- en vervoersgedrag, onder andere door de inzet van personen- en goederenhubs aan de rand van de steden. Daarnaast moet er een vlakke kilometerbeprijzing komen en zou de bpm worden afgeschaft. Het Deltaplan besteedt ook veel aandacht aan het concept van Mobility as a Service (MaaS), dat de keuzevrijheid en flexibiliteit voor reizigers en vervoerders verbetert. Hierbij worden alle vormen van mobiliteit voor de reiziger geïntegreerd in een toegankelijk digitaal systeem.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.