Tilburgse garagehouder opnieuw bestolen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Vals geld is niet altijd direct te herkennen (foto: Shutterstock)

Een garagehouder in Tilburg is woensdagavond voor de tweede maal gedupeerd door dezelfde drie criminelen, meldt de politie. Eerder verkocht de garagehouder een auto aan de mannen, die zij contant betaalden. Het geld bleek echter vals. Toen de mannen woensdag weer bij zijn bedrijf verschenen sprak de garagehouder ze aan op het valse geld. Volgens het slachtoffer gaven de mannen aan dat zij dat vervelend vonden. Zij boden aan om een bankpas te halen en het geld te pinnen. De garagehouder ging met hen mee. In plaats van naar de pinautomaat te rijden, reden de mannen naar een achterafstraatje, waar ze de garagehouder beroofden van al het contant geld dat hij op zak had – enkele honderden euro’s. 

Daarna verdwenen de verdachten en lieten het slachtoffer achter. Die belde de politie en zo kon één van de verdachten aangehouden worden. De politie is nog op zoek naar de andere daders. 

RDW, Politie en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) houden de voertuigcriminaliteit in de autobranche periodiek bij met cijfers. Het aantal gestolen auto’s van 2 jaar oud lag in het eerste halfjaar van 2019 bijna 40 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2018.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Tilburgse garagehouder opnieuw bestolen | Automotive Online

Tilburgse garagehouder opnieuw bestolen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Vals geld is niet altijd direct te herkennen (foto: Shutterstock)

Een garagehouder in Tilburg is woensdagavond voor de tweede maal gedupeerd door dezelfde drie criminelen, meldt de politie. Eerder verkocht de garagehouder een auto aan de mannen, die zij contant betaalden. Het geld bleek echter vals. Toen de mannen woensdag weer bij zijn bedrijf verschenen sprak de garagehouder ze aan op het valse geld. Volgens het slachtoffer gaven de mannen aan dat zij dat vervelend vonden. Zij boden aan om een bankpas te halen en het geld te pinnen. De garagehouder ging met hen mee. In plaats van naar de pinautomaat te rijden, reden de mannen naar een achterafstraatje, waar ze de garagehouder beroofden van al het contant geld dat hij op zak had – enkele honderden euro’s. 

Daarna verdwenen de verdachten en lieten het slachtoffer achter. Die belde de politie en zo kon één van de verdachten aangehouden worden. De politie is nog op zoek naar de andere daders. 

RDW, Politie en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) houden de voertuigcriminaliteit in de autobranche periodiek bij met cijfers. Het aantal gestolen auto’s van 2 jaar oud lag in het eerste halfjaar van 2019 bijna 40 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2018.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.