ANWB: Winterbanden bestelauto’s scoren onvoldoende

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De tests voor winterbanden voor bestel- en personenauto's verschillen nogal. (Foto: ANWB)

De ANWB heeft in zijn jaarlijkse bandentest – voor personenauto’s dit jaar met de maat 185/65 R15 T – voor het eerst ook de bestelautobanden meegenomen (maat 205/65 R16C). Van de 15 geteste merken scoren slechts drie een voldoende. Volgens de organisatie is er niet één band echt goed en zijn veel winterbanden onvoldoende of niet veilig. Continental Van Contact Winter is de beste keuze, volgens de ANWB, zeker wat betreft prestaties op droog en nat wegdek, gevolgd door Michelin Agilis Alpin en Pirelli Carrier Winter.

Dit zijn de enige banden voor bestelwagens die drie sterren krijgen. Voor wie voldoende niet genoeg is maar banden met echt goede prestaties wil, moet zoeken naar personenauto (suv) banden, aldus de organisatie. Eerder scoorden zomerbanden voor bestelwagens ook al slecht tot onvoldoende in de ANWB bandentest.

Personenauto’s

Voor personenauto’s scoren de meeste banden goed, met enkele uitschieters naar boven: de Dunlop Winter Response 2, de Pirelli Cinturato Winter en de Kleber Krisalp HP3. Deze banden hebben, volgens de organisatie, op alle testonderdelen goed gepresteerd. De banden uit de top 3 krijgen vier sterren, gevolgd door een grote groep banden met drie sterren. Vorig jaar kregen Continental en Dunlop de beste waardering in de winterbandentest.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.