‘Daimler stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De nieuwe 6-cilinder M256-motor van Mercedes-Benz (foto: Mercedes)

Daimler kwam recent met een serie vernieuwde verbrandingsmotoren, die worden toegepast in onder meer de Mercedes E en S-klasse en de SUV’s. Vanaf nu wordt het ontwikkelingsbudget volledig ingezet voor de ontwikkeling van elektrische aandrijvingen. Dit vertelde de chef van de ontwikkelingsafdeling van Daimler, Markus Schäfer, aan het Duitse Auto Motor Sport. 

De ontwikkeling van verbrandingsmotoren is volgens Schäfer peperduur. Er moet veel geld in voor heel weinig ontwikkelingswinst, omdat de techniek van verbrandingsmotoren nagenoeg uitontwikkeld is. De auto-industrie steekt de komende jaren 261 miljard euro in de ontwikkeling van EV’s.

Naast Mercedes maakt ook Smart deel uit van Daimler. Dit merk is al bijna geheel overgestapt op elektrische aandrijvingen. In Nederland wordt de Smart Fortwo enkel nog als EV verkocht. 

Vorig jaar kondigde Volkswagen al aan vanaf 2026 de productie van auto’s met verbrandingsmotoren tot het absolute minimum terug te willen brengen. Het merk denkt de productie daarvan in 2040 te staken. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.