Lamborghini recall: Waarschuwingslampje waarschuwt niet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Lamborghini

Lamborghini is een terugroepactie gestart voor de Gallardo. Er moeten wereldwijd 2.482 exemplaren van de sportwagen terug naar de werkplaats. Dat meldt Lamborghini op zijn eigen website.Probleem is dat brandende storingslampjes vanzelf uitgaan, zonder dat de storing is verholpen. Door een fout in de software worden foutmeldingen niet opgeslagen na het uitschakelen van het contact. De lampjes gaan daarom niet meer branden wanneer de auto opnieuw gestart wordt. 

De bestuurder is daardoor niet op de hoogte van de problemen met zijn auto. Volgens Lamborghini is het probleem tijdens de vrijwillige recall binnen drie uur verholpen.

Het gaat om Gallardo’s die tussen juli 2010 en november 2013 van de band liepen. De Gallardo werd van 2003 tot en met 2014 gebouwd. Om hoeveel auto’s het gaat in Nederland is niet bekend. In Nederland staan er in 88 Lamborgini’s Gallardo op kenteken, waarvan 10 uit de betroffen bouwjaren, zo blijkt uit data van de RDW. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Lamborghini recall: Waarschuwingslampje waarschuwt niet | Automotive Online

Lamborghini recall: Waarschuwingslampje waarschuwt niet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Lamborghini

Lamborghini is een terugroepactie gestart voor de Gallardo. Er moeten wereldwijd 2.482 exemplaren van de sportwagen terug naar de werkplaats. Dat meldt Lamborghini op zijn eigen website.Probleem is dat brandende storingslampjes vanzelf uitgaan, zonder dat de storing is verholpen. Door een fout in de software worden foutmeldingen niet opgeslagen na het uitschakelen van het contact. De lampjes gaan daarom niet meer branden wanneer de auto opnieuw gestart wordt. 

De bestuurder is daardoor niet op de hoogte van de problemen met zijn auto. Volgens Lamborghini is het probleem tijdens de vrijwillige recall binnen drie uur verholpen.

Het gaat om Gallardo’s die tussen juli 2010 en november 2013 van de band liepen. De Gallardo werd van 2003 tot en met 2014 gebouwd. Om hoeveel auto’s het gaat in Nederland is niet bekend. In Nederland staan er in 88 Lamborgini’s Gallardo op kenteken, waarvan 10 uit de betroffen bouwjaren, zo blijkt uit data van de RDW. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.