‘Bram Schot blijft ceo van Audi’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Bram Schot (foto: Audi)

Audi-chef Rupert Stadler moest eerder dit jaar vertrekken, nadat hij wegens het dieselschandaal in de gevangenis was beland. Nederlander Bram Schot (57), anderhalf jaar geleden nog verkoopdirecteur bij de bestelautodivisie van VW, werd zijn tijdelijke opvolger. Schot was in augustus 2017 bevorderd tot verkoopdirecteur van Audi.

Volkswagen-ceo Herbert Diess, zelf pas sinds april in functie en afkomstig van BMW, wilde een van zijn vertrouwelingen van BMW aanstellen als ceo van Audi. Inkoopmanager Markus Duesmann zou de positie van Stadler blijvend over moeten nemen.

De zaak leek al beklonken, maar nu meldt de Süddeutsche Zeitung dat BMW zich beroept op het concurrentiebeding en geen toestemming aan Duesmann geeft om ceo van Audi te worden. Het beding loopt tot einde 2020.

Daarmee ligt volgens de Suddeutsche Zeitung de weg open voor Bram Schot om ceo van Audi te blijven. De krant verwacht op basis van interne bronnen dat de benoeming donderdag bekend wordt gemaakt. Schot had zelf al duidelijk gemaakt dat hij graag de definitieve ceo van Audi wilde worden.

Zowel Audi als BMW hebben nog niet op het bericht gereageerd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Bram Schot blijft ceo van Audi’ | Automotive Online

‘Bram Schot blijft ceo van Audi’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Bram Schot (foto: Audi)

Audi-chef Rupert Stadler moest eerder dit jaar vertrekken, nadat hij wegens het dieselschandaal in de gevangenis was beland. Nederlander Bram Schot (57), anderhalf jaar geleden nog verkoopdirecteur bij de bestelautodivisie van VW, werd zijn tijdelijke opvolger. Schot was in augustus 2017 bevorderd tot verkoopdirecteur van Audi.

Volkswagen-ceo Herbert Diess, zelf pas sinds april in functie en afkomstig van BMW, wilde een van zijn vertrouwelingen van BMW aanstellen als ceo van Audi. Inkoopmanager Markus Duesmann zou de positie van Stadler blijvend over moeten nemen.

De zaak leek al beklonken, maar nu meldt de Süddeutsche Zeitung dat BMW zich beroept op het concurrentiebeding en geen toestemming aan Duesmann geeft om ceo van Audi te worden. Het beding loopt tot einde 2020.

Daarmee ligt volgens de Suddeutsche Zeitung de weg open voor Bram Schot om ceo van Audi te blijven. De krant verwacht op basis van interne bronnen dat de benoeming donderdag bekend wordt gemaakt. Schot had zelf al duidelijk gemaakt dat hij graag de definitieve ceo van Audi wilde worden.

Zowel Audi als BMW hebben nog niet op het bericht gereageerd. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.