ICT Day: Laat systemen samenwerken

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Menig manager huivert bij het idee dat er weer een ICT systeem bij komt: hoe werkt dat groeiende landschap aan systemen en mensen samen? Volgens Rutger Haagsma, directeur van procesmanagementbureau Ritense, moet er meer aandacht zijn voor hoe de systemen met elkaar communiceren. “Er komen steeds meer systemen bij, niet alleen van de bedrijven zelf, maar ook van leveranciers en partnerbedrijven. Die leveren bij elkaar informatiestromen op die uiteindelijk allemaal op elkaar moeten worden aangesloten”, zegt Haagsma.  De snelst groeiende ondernemingen zijn ‘digital first’ bedrijven, zegt hij. “Bedrijven als bol.com zijn daarin goed voorbeeld. Door vergaande procesautomatisering wordt een klantreis geboden die de traditionele retail niet kan evenaren. Het succes zit hem niet in individuele ICT-systemen, maar in het samenbrengen van de workflow van informatie langs al deze systemen, en in mindere mate mensenhanden. Traditionele bedrijven moeten mee in deze digitale transitie.”

Je zal wel moeten, als organisatie: meegaan in de digitale transformatie. Maar hoe doe je dat, zonder er financieel op leeg te lopen? En welke ontwikkelingen verdienen de hoogste prioriteit? Tijdens een speciaal event voor ICT-managers geven diverse experts inzichten in de belangrijkste trends en hoe deze zijn te implementeren in de bedrijfsvoering van dealer- en autobedrijven. De dag wordt voorgezeten door Brenno de Winter, zelf ICT-expert en onderzoeker. Hij zal zelf inzicht geven in hoe een risicoanalyse van de ict-infrastructuur kan worden gemaakt, en waar dikwijls de grootste lekken zitten. Dit doet hij samen met hacker Mischa van Geelen. Jack Esselink, blockchain en artificial intelligence specialist bij IBM, geeft inzicht in hoe de blockchaintechnologie voor het autobedrijf kan werken.

ICT Day: schrijf nu in

Op 1 november organiseert Automotive ICT Day, hét evenement voor ict-managers werkzaam in de autobranche. Meer informatie of inschrijven? Ga naar de eventpagina.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.