RAI Vereniging en AutomotiveNL fuseren

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: AutomotiveNL

RAI Vereniging en AutomotiveNL hebben de fusie gisteravond bekrachtigd, zo maken de belangenorganisaties vandaag bekend. AutomotiveNL is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven in de automotive, kennisinstellingen en overheden en is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Na het afronden van de fusie zal AutomotiveNL de tiende sectie binnen RAI Vereniging zijn. Met de samenvoeging willen de organisaties één krachtig platform vormen voor ondernemers en instellingen die actief zijn met ontwikkelingen en productie binnen de auto- en truckindustrie. De bedrijven die binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn verenigd, zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan zo’n 20 miljard euro in ons land wordt geproduceerd en geëxporteerd. De beide organisaties waren al langer van plan te fuseren.

Economische troef

“Nederland heeft een vitale autosector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, aldus Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging, die meent dat Nederland een sterke internationale economische troef in handen heeft. “Bovendien loopt ons land wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is het een testland.”

Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist ook in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. “Gezien de grote dynamiek in de sector en daarbuiten wordt een integrale aanpak steeds belangrijker”, meent Kusters. AutomotiveNL blijft gevestigd in Helmond. De organisatie telt ruim 170 leden en is in 2011 opgericht toen de stichtingen Automotive Technology Center, High Tech Automotive Systems en de High Tech Automotive Campus hun krachten bundelden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

RAI Vereniging en AutomotiveNL fuseren | Automotive Online

RAI Vereniging en AutomotiveNL fuseren

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: AutomotiveNL

RAI Vereniging en AutomotiveNL hebben de fusie gisteravond bekrachtigd, zo maken de belangenorganisaties vandaag bekend. AutomotiveNL is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven in de automotive, kennisinstellingen en overheden en is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Na het afronden van de fusie zal AutomotiveNL de tiende sectie binnen RAI Vereniging zijn. Met de samenvoeging willen de organisaties één krachtig platform vormen voor ondernemers en instellingen die actief zijn met ontwikkelingen en productie binnen de auto- en truckindustrie. De bedrijven die binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn verenigd, zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan zo’n 20 miljard euro in ons land wordt geproduceerd en geëxporteerd. De beide organisaties waren al langer van plan te fuseren.

Economische troef

“Nederland heeft een vitale autosector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, aldus Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging, die meent dat Nederland een sterke internationale economische troef in handen heeft. “Bovendien loopt ons land wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is het een testland.”

Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist ook in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. “Gezien de grote dynamiek in de sector en daarbuiten wordt een integrale aanpak steeds belangrijker”, meent Kusters. AutomotiveNL blijft gevestigd in Helmond. De organisatie telt ruim 170 leden en is in 2011 opgericht toen de stichtingen Automotive Technology Center, High Tech Automotive Systems en de High Tech Automotive Campus hun krachten bundelden. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.