Laadpaalspecialist Alfen kondigt beursgang aan

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
CEO Marco Roeleveld denkt te kunnen profiteren van de verwachte hoge marktgroei. (Foto: Alfen)

Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. Wanneer de beursgang precies plaats gaat vinden is nog onduidelijk en is volgens Alfen afhankelijk van de marktomstandigheden. De aandeelhouder die zijn aandelen van de hand doet is Infestos, het investeringsvehikel van Bernard ten Doeschot. Infestos heeft 100 procent van de aandelen en wil een deel daarvan middels een beursgang van de hand doen. Hoeveel dat precies wordt is nog niet bekend.

Omzetgroei

In de periode 2015 tot en met 2017 heeft Alfen naar eigen zeggen een gemiddelde omzetgroei (inclusief overheidssubsidies) van 21 procent per jaar gerealiseerd. De omzet steeg van 51 miljoen euro naar 74 miljoen euro en de nettowinst bedroeg vorig jaar 1,7 miljoen euro. Voor 2018 is er zicht op een omzet van minimaal 99 miljoen euro.

Marco Roeleveld, ceo van Alfen, meent goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van de verwachte hoge marktgroei. “We verwachten een verdere versnelling van de energietransitie, waarbij Alfen een strategie van internationalisering volgt en profiteert van kruisbestuivingsmogelijkheden tussen onze drie bedrijfsonderdelen.”

Naamsbekendheid

Binnen de eigen sector is Alfen een bekende naam, maar daarbuiten is nog heel wat te winnen. “Een beursgang zal de naamsbekendheid bij zakelijke contacten, investeerders en mogelijke toekomstige werknemers vergroten”, aldus Roeleveld.

Alfen is gevestigd in Almere, maar opereert in heel Europa. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto’s. Klanten zijn onder andere netbeheerders, energiebedrijven, industriële bedrijven, verkopers van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s en duurzame energiebedrijven.