Van Eijck (RAI Vereniging): fusie AutomotiveNL vrijwel rond

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Afgelopen jaar ging branchevereniging CarosserieNL al samen met RAI Vereniging, waardoor het ledental van die laatste van 500 naar 700 groeide. Voor dit jaar staat een fusie met AutomotiveNL op de agenda, die volgens Van Eijck al “vrijwel helemaal rond” is. “Hiermee realiseren we de onmisbare aansluiting op de universitaire wereld. Met de vele mobiliteitsvraagstukken die op ons afkomen is zo’n integratie erg welkom.”

Verder wil Van Eijck dit jaar voortbouwen op wat hij een nieuwe traditie noemt: het sluiten van coalities met andere branchepartijen. “De voor velen verrassende samenwerkingen die we sloten voor Autobrief II zijn succesvol verlopen en smaken naar meer.”

Mobiliteitsschets

“We gaan nu samen met de ANWB, TLN en de NS schetsen hoe de mobiliteit zich in onze ogen zou moeten ontwikkelen. Door industrie, logistiek en consumenten samen te brengen, kunnen we het beste bepalen welke kant we op moeten met zaken als waterstofauto’s en fietsen. Wanneer meer mensen gaan fietsen kunnen we het fileprobleem oplossen, want gemiddeld wordt er maar zeven tot twaalf kilometer per dag met een auto afgelegd. wanneer deze mensen met een Speedpedelec naar hun werk gaan lossen we ook het parkeerprobleem op.”

De fiets van de zaak heeft volgens Van Eijck nu nog te veel last van fiscale beperkingen; hier kan in groepsverband iets aan worden gedaan. “We hadden vijf gescheiden afdelingen die elk vanuit hun eigen koker dachten; de afdelingen zijn bij elkaar gebracht en vervangen door elf en later dit jaar twaalf secties. Samen kijken we nu naar hetgeen alle stakeholders van ons verwachten.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Van Eijck (RAI Vereniging): fusie AutomotiveNL vrijwel rond | Automotive Online

Van Eijck (RAI Vereniging): fusie AutomotiveNL vrijwel rond

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Afgelopen jaar ging branchevereniging CarosserieNL al samen met RAI Vereniging, waardoor het ledental van die laatste van 500 naar 700 groeide. Voor dit jaar staat een fusie met AutomotiveNL op de agenda, die volgens Van Eijck al “vrijwel helemaal rond” is. “Hiermee realiseren we de onmisbare aansluiting op de universitaire wereld. Met de vele mobiliteitsvraagstukken die op ons afkomen is zo’n integratie erg welkom.”

Verder wil Van Eijck dit jaar voortbouwen op wat hij een nieuwe traditie noemt: het sluiten van coalities met andere branchepartijen. “De voor velen verrassende samenwerkingen die we sloten voor Autobrief II zijn succesvol verlopen en smaken naar meer.”

Mobiliteitsschets

“We gaan nu samen met de ANWB, TLN en de NS schetsen hoe de mobiliteit zich in onze ogen zou moeten ontwikkelen. Door industrie, logistiek en consumenten samen te brengen, kunnen we het beste bepalen welke kant we op moeten met zaken als waterstofauto’s en fietsen. Wanneer meer mensen gaan fietsen kunnen we het fileprobleem oplossen, want gemiddeld wordt er maar zeven tot twaalf kilometer per dag met een auto afgelegd. wanneer deze mensen met een Speedpedelec naar hun werk gaan lossen we ook het parkeerprobleem op.”

De fiets van de zaak heeft volgens Van Eijck nu nog te veel last van fiscale beperkingen; hier kan in groepsverband iets aan worden gedaan. “We hadden vijf gescheiden afdelingen die elk vanuit hun eigen koker dachten; de afdelingen zijn bij elkaar gebracht en vervangen door elf en later dit jaar twaalf secties. Samen kijken we nu naar hetgeen alle stakeholders van ons verwachten.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.