Fastned krijgt notering op nieuwe effectenbeurs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fastned had een notering aan NPEX, de effectenbeurs voor het mkb, maar heeft deze opgeschort. De aandelen staan vanaf vandaag aan Nxchange genoteerd. Als reden voor de overstap wordt gegeven dat Nxchange, net als Euronext, onder vergunning van de AFM opereert. Hierdoor kunnen er volgens Fastned meer bedrijven investeren in de organisatie waardoor het bedrijf makkelijker kapitaal aan kan trekken. Bovendien verwacht Fastned dat de verhandelbaarheid van de certificaten toeneemt.

Er zullen 650 duizend nieuwe certificaten van aandelen worden uitgegeven. De verwachte uitgifteprijs ligt tussen de 10 en 15 euro, meldt Fastned. 

Fastned bouwt snellaadstations en wil een internationaal dekkend netwerk bouwen. Het bedrijf maakte begin dit jaar al bekend extra kapitaal aan te zullen trekken. Met het nieuwe kapitaal wil Fastned nieuwe snellaadstations bouwen in Nederland en verder groeien in de rest van Europa. Vorig jaar maakte Fastned ruim 75 duizend euro omzet, met een verlies van 2,2 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fastned krijgt notering op nieuwe effectenbeurs | Automotive Online

Fastned krijgt notering op nieuwe effectenbeurs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fastned had een notering aan NPEX, de effectenbeurs voor het mkb, maar heeft deze opgeschort. De aandelen staan vanaf vandaag aan Nxchange genoteerd. Als reden voor de overstap wordt gegeven dat Nxchange, net als Euronext, onder vergunning van de AFM opereert. Hierdoor kunnen er volgens Fastned meer bedrijven investeren in de organisatie waardoor het bedrijf makkelijker kapitaal aan kan trekken. Bovendien verwacht Fastned dat de verhandelbaarheid van de certificaten toeneemt.

Er zullen 650 duizend nieuwe certificaten van aandelen worden uitgegeven. De verwachte uitgifteprijs ligt tussen de 10 en 15 euro, meldt Fastned. 

Fastned bouwt snellaadstations en wil een internationaal dekkend netwerk bouwen. Het bedrijf maakte begin dit jaar al bekend extra kapitaal aan te zullen trekken. Met het nieuwe kapitaal wil Fastned nieuwe snellaadstations bouwen in Nederland en verder groeien in de rest van Europa. Vorig jaar maakte Fastned ruim 75 duizend euro omzet, met een verlies van 2,2 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.