RDC schrijft €3 miljoen verlies door verhuizing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vooral de afkoop van een huurcontract drukte zwaar op het resultaat. Volgens de onlangs gedeponeerde jaarrekening van RDC Group boekte de vennootschap in 2012 een negatief resultaat (na belasting) van 3,1 miljoen euro. Het eigen vermogen slonk daarmee van 4,2 miljoen euro per einde 2011 naar 1,1 miljoen euro per einde 2012.

Besparing
De huisvestingslasten blijken de voornaamste boosdoener te zijn. RDC Group verhuisde haar hoofdvestiging eind vorig jaar naar een nabij gelegen locatie aan De Boelelaan in Amsterdam. De afkoop van het oude huurcontract kostte RDC Group 2,5 miljoen euro, waarmee voor het verlies op de `gewone` activiteiten altijd nog een bedrag van 6 ton resteerde.

Het operationeel resultaat komt uit op ongeveer 60 duizend euro, volgens Gerrit Schipper, directeur van RDC. “Met de afkoop van de huur besparen we per jaar ruim 1 miljoen euro. Dus ja, nu hangt het er in, maar op lange termijn levert het ons iets op.” 

Strategisch investeren
De beide aandeelhouders, Bovag en RAI Vereniging, verleenden eind 2012 een achtergestelde lening van 2,4 miljoen euro. Dit om de vennootschap enige lucht te geven in haar werkkapitaal. De lening moet 1 juli 2015 geheel zijn afgelost. “Onze aandeelhouders verwachten geen dividend, maar dat we hun leden zo optimaal mogelijk bedienen”, zegt Schipper. “Dat betekent dat we soms ook investeringen doen die niet direct zijn terug te verdienen, maar voor de branche wel van strategisch belang zijn. Zoals dataplatform Sims en databaseplatform Indi.” 

Het resultaat over boekjaar 2012 komt na een jaar (2011) waarin nog een winst werd geboekt van 481 duizend euro.

RDC Group ontstond eind 2009 en was destijds een voortzetting van RDC Nederland. De jaarrekening betreft het geconsolideerde reusltaten van een elftal dochterbedrijven, waaronder Care-Mail, RDC Inmotiv Nederland en enkele Belgische dochters.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.