AFM legt GMAC tweede boete op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe boete is opgelegd omdat GMAC volgens de AFM in de periode van 1 juli 2008 tot en met 15 december 2008 onverantwoorde consumptieve kredieten heeft verstrekt aan consumenten. In vijf van de 23 onderzochte dossiers heeft GMAC bij de beoordeling van kredietaanvragen de woonlasten niet geverifieerd. In alle vijf de gevallen bleek het opgegeven netto- dan wel brutoloon hoger te zijn dan het daadwerkelijke inkomen.

GMAC liet eind vorig jaar al weten haar procedures te hebben aangescherpt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

AFM legt GMAC tweede boete op | Automotive Online

AFM legt GMAC tweede boete op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe boete is opgelegd omdat GMAC volgens de AFM in de periode van 1 juli 2008 tot en met 15 december 2008 onverantwoorde consumptieve kredieten heeft verstrekt aan consumenten. In vijf van de 23 onderzochte dossiers heeft GMAC bij de beoordeling van kredietaanvragen de woonlasten niet geverifieerd. In alle vijf de gevallen bleek het opgegeven netto- dan wel brutoloon hoger te zijn dan het daadwerkelijke inkomen.

GMAC liet eind vorig jaar al weten haar procedures te hebben aangescherpt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.