Autotelex: Occasionprijzen blijven voorlopig op niveau

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De export van occasions groeit (foto: Shutterstock)

Na de daling van maart, veroorzaakt door de oorlogssituatie en gedaald consumentenvertrouwen, stabiliseren de handelswaarden van occasions zich weer. Dit meldt restwaardebepaler Autotelex in zijn Markt Update. Autotelex verwacht niet dat hier op korte termijn verandering in komt. De vraagprijzen blijven eveneens stijgen, concludeerden Autodata en Autoscout24.

De schaarste houdt aan er is vrijwel geen enkele importeur/fabrikant die de prijzen niet verhoogt. Daarnaast is er de inflatie waarop meegelift kan worden. Lees hier: De kosten stijgen aan alle kanten. Wie gaat dat betalen?

Bovendien is er is duidelijk sprake van een stabilisatie/lichte toename van het aantal taxaties en biedingen. Dat is opvallend, want mei is een periode met de meivakantie en diverse feestdagen, stelt Autotelex.

Minder import, meer export

De import van personenauto’s is in mei 2022 wederom iets afgenomen ten opzichte van de vorige maand en blijft daarmee iets achterlopen op vorig jaar. De export van personenauto’s tot en met 10 jaar oud is afgelopen maand juist toegenomen ten opzichte van april. Per saldo werden in mei 2022 meer auto’s geëxporteerd dan in mei 2021. Getallen noemt Autotelex niet. 

autotelex export mei 22

Bron: Autotelex 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.