Ook subsidiepot elektrische occasions leeg

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

In 2021 hebben ongeveer twee keer zoveel particulieren als vorig jaar met subsidie een tweedehands elektrische auto aangeschaft. Daardoor is de beschikbare subsidie voor tweedehands elektrische auto’s voor dit jaar volledig benut. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur vandaag. De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s was begin dit jaar al direct leeg. Vorig jaar bleef een deel van het beschikbare geld (toen 7,2 miljoen euro) voor occasions onbenut. De autobranche verzocht daarop om de subsidieregeling anders in te richten.

Volgend jaar meer

Van die mogelijkheid maken steeds meer mensen gebruik. In 2020 schaften drieduizend particulieren een occasion-ev aan met een subsidie (van 2000 euro). Dit jaar is het budget van 13,5 miljoen volledig benut, dankzij een aanvraag van 6.750 particulieren. De subsidieregeling loopt door tot 2025. Voor volgend jaar staat er 18,3 miljoen budget ingepland. Voor nieuwe auto’s is het budget volgend jaar ook 18,3 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.