Voormalig autobedrijf maakt plaats voor woningen

Jeroen Vos Jeroen Vos
Henk Mekkes van Auto Mekkes ziet graag woningen op het terrein van zijn voormalige autobedrijf. (Foto: Auto Mekkes)

Als het aan voormalig ondernemer Henk Mekkes ligt, dan staan er volgend jaar 4 schuurwoningen en 6 appartementen op het terrein van Auto Mekkes in Aalden. Drie jaar geleden stopte hij met zijn autobedrijf en sindsdien ligt het terrein van 3.500  m2 er verlaten bij.

Het liefst had Mekkes zijn autobedrijf zien voortbestaan. “Ik heb het zelf opgebouwd in 40 jaar tijd. Er waren echter geen geschikte partijen om het bedrijf over te nemen. Dan kan je bij de pakken neer blijven zitten of verder gaan. Ik ben tenslotte ondernemer en dus niet voor één gat te vangen.”

Zo rees er al gauw bij Mekkes de gedachte om de grond van het autobedrijf in te zetten voor woningbouw. “De grondprijs in deze streek is vrij hoog, waardoor het vooral voor starters moeilijk is om aan een woning te komen. Een woning laten bouwen is voor hen te duur, waardoor zij niet aan de bak komen. Wat mij betreft komen er veel meer dan 10 woningen op mijn terrein, maar daar gaat de gemeente niet mee akkoord.” De woningen kosten minimaal 180 duizend euro.

Als het bestemmingsplan verandert wordt van garagebestemming naar woonbestemming, dan is er volgens Mekkes niets dat het bouwen van de schuurwoningen en appartementen in de weg staat. “Op de grond ligt een schoonverklaring, waardoor ze in augustus of september al van start kunnen gaan met de voorbereidingen.”

Woningbouw is vaker een uitkomst voor auto-ondernemers. Ruud Tiems splitste zijn bedrijf in drieën om met pensioen te kunnen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Voormalig autobedrijf maakt plaats voor woningen | Automotive Online

Voormalig autobedrijf maakt plaats voor woningen

Jeroen Vos Jeroen Vos
Henk Mekkes van Auto Mekkes ziet graag woningen op het terrein van zijn voormalige autobedrijf. (Foto: Auto Mekkes)

Als het aan voormalig ondernemer Henk Mekkes ligt, dan staan er volgend jaar 4 schuurwoningen en 6 appartementen op het terrein van Auto Mekkes in Aalden. Drie jaar geleden stopte hij met zijn autobedrijf en sindsdien ligt het terrein van 3.500  m2 er verlaten bij.

Het liefst had Mekkes zijn autobedrijf zien voortbestaan. “Ik heb het zelf opgebouwd in 40 jaar tijd. Er waren echter geen geschikte partijen om het bedrijf over te nemen. Dan kan je bij de pakken neer blijven zitten of verder gaan. Ik ben tenslotte ondernemer en dus niet voor één gat te vangen.”

Zo rees er al gauw bij Mekkes de gedachte om de grond van het autobedrijf in te zetten voor woningbouw. “De grondprijs in deze streek is vrij hoog, waardoor het vooral voor starters moeilijk is om aan een woning te komen. Een woning laten bouwen is voor hen te duur, waardoor zij niet aan de bak komen. Wat mij betreft komen er veel meer dan 10 woningen op mijn terrein, maar daar gaat de gemeente niet mee akkoord.” De woningen kosten minimaal 180 duizend euro.

Als het bestemmingsplan verandert wordt van garagebestemming naar woonbestemming, dan is er volgens Mekkes niets dat het bouwen van de schuurwoningen en appartementen in de weg staat. “Op de grond ligt een schoonverklaring, waardoor ze in augustus of september al van start kunnen gaan met de voorbereidingen.”

Woningbouw is vaker een uitkomst voor auto-ondernemers. Ruud Tiems splitste zijn bedrijf in drieën om met pensioen te kunnen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.