Garantieverzekeraar Autotrust koopt Autogarantie.nl

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Garantieverzekeraar Autotrust neemt per direct de activiteiten over van Autogarantie.nl. Dat meldt het bedrijf vandaag. Autotrust zelf is van oudsher sterk op de markt van importeurs, merkdealers en grote onafhankelijke autobedrijven. “Als marktleider in garantie willen we verschillende marktsegmenten kunnen bedienen”, zegt Autotrust-directeur Gerben van Dam. “Met de koop van Autogarantie.nl hebben we een sterk en herkenbaar merk voor producten gericht op de particuliere markt en bij kleinere autobedrijven.” 

De polissen van Autogarantie.nl werden tot voor kort gedekt door de Franse verzekeringsmaatschappij Covea. Autotrust heeft een eigen verzekeringsmaatschappij, die na de overname risicodrager wordt voor Autogarantie.nl.

De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Garantieverzekeraar Autotrust koopt Autogarantie.nl | Automotive Online

Garantieverzekeraar Autotrust koopt Autogarantie.nl

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Garantieverzekeraar Autotrust neemt per direct de activiteiten over van Autogarantie.nl. Dat meldt het bedrijf vandaag. Autotrust zelf is van oudsher sterk op de markt van importeurs, merkdealers en grote onafhankelijke autobedrijven. “Als marktleider in garantie willen we verschillende marktsegmenten kunnen bedienen”, zegt Autotrust-directeur Gerben van Dam. “Met de koop van Autogarantie.nl hebben we een sterk en herkenbaar merk voor producten gericht op de particuliere markt en bij kleinere autobedrijven.” 

De polissen van Autogarantie.nl werden tot voor kort gedekt door de Franse verzekeringsmaatschappij Covea. Autotrust heeft een eigen verzekeringsmaatschappij, die na de overname risicodrager wordt voor Autogarantie.nl.

De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.