ING: Restwaarde EV hoger dan benzine- of dieselauto

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgens de bank zijn EV's betrouwbaarder dan benzine- en dieselauto's. (Foto: Shutterstock)

ING schat dat nieuwe elektrische auto’s na 5 jaar 40 tot bijna 50 procent van hun nieuwwaarde behouden. Dat is naar verwachting meer dan benzine auto’s (35% tot 42,5%) en diesels (27,5% tot 35%). Dat meldt de bank vandaag in zijn sectorrapport voor de automotive.

De bank maakt daarbij onder meer gebruik van input van Autorola en Autotelex. Restwaardebepaler Autotelex meldde in het verleden al meerdere keren dat de restwaardes van EV hoger zijn dan bij conventionele modellen. “Elke middenklasse elektrische auto met een fatsoenlijke actieradius en een redelijke prijsstelling komt in aanmerking voor een hoog restwaardecijfer”, stelt Autotelex. Lees het rapport in de Automotive Kennisbank.

ING baseert zich naast de branchedata op onderzoek onder 48 duizend consumenten. Daaruit blijkt dat elektrische auto’s met voldoende actieradius over vijf jaar ook op de occasionmarkt populair zullen zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat in 2025 ongeveer een kwart van hen de aanschaf van een elektrische occasion overweegt. “Elektrische auto’s zijn relatief betrouwbaar. Ze hebben minder onderdelen dan benzine- en diesel auto’s en mede daarom is de garantie op batterij en elektromotor veelal ruim (vaak tot 8 jaar). Verder zijn elektrische auto’s comfortabeler door hun stille, vloeiende en krachtige aandrijflijn en milieuvriendelijk (emissievrij). Last but not least heeft de overheid recent aangekondigd de aanschaf van elektrische occasions te willen stimuleren”, stelt de bank in het rapport.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

ING: Restwaarde EV hoger dan benzine- of dieselauto | Automotive Online

ING: Restwaarde EV hoger dan benzine- of dieselauto

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volgens de bank zijn EV's betrouwbaarder dan benzine- en dieselauto's. (Foto: Shutterstock)

ING schat dat nieuwe elektrische auto’s na 5 jaar 40 tot bijna 50 procent van hun nieuwwaarde behouden. Dat is naar verwachting meer dan benzine auto’s (35% tot 42,5%) en diesels (27,5% tot 35%). Dat meldt de bank vandaag in zijn sectorrapport voor de automotive.

De bank maakt daarbij onder meer gebruik van input van Autorola en Autotelex. Restwaardebepaler Autotelex meldde in het verleden al meerdere keren dat de restwaardes van EV hoger zijn dan bij conventionele modellen. “Elke middenklasse elektrische auto met een fatsoenlijke actieradius en een redelijke prijsstelling komt in aanmerking voor een hoog restwaardecijfer”, stelt Autotelex. Lees het rapport in de Automotive Kennisbank.

ING baseert zich naast de branchedata op onderzoek onder 48 duizend consumenten. Daaruit blijkt dat elektrische auto’s met voldoende actieradius over vijf jaar ook op de occasionmarkt populair zullen zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat in 2025 ongeveer een kwart van hen de aanschaf van een elektrische occasion overweegt. “Elektrische auto’s zijn relatief betrouwbaar. Ze hebben minder onderdelen dan benzine- en diesel auto’s en mede daarom is de garantie op batterij en elektromotor veelal ruim (vaak tot 8 jaar). Verder zijn elektrische auto’s comfortabeler door hun stille, vloeiende en krachtige aandrijflijn en milieuvriendelijk (emissievrij). Last but not least heeft de overheid recent aangekondigd de aanschaf van elektrische occasions te willen stimuleren”, stelt de bank in het rapport.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.