Investeringsgroep koopt Autoscout24-moeder (update)

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Scout 24

Investeringsgroep Pulver Bidco koopt Scout24, een beursgenoteerd Duits technologiebedrijf dat eigenaar is van de Nederlandse site Autoscout24.

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat het een overnamebod heeft geaccepteerd van 5,7 miljard euro. Het bod is afkomstig van de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Hellman & Friedman en Blackstone. Zij zijn eigenaar van Pulver Bidco, dat het uiteindelijke bod uitbrengt.

Na een eerder bod van € 43,50 per aandeel, dat te laag werd bevonden, verhoogde Pulver Bidco gisteren zijn bod naar 46 euro. Dat is nu geaccepteerd en daarmee zal Scout24 waarschijnlijk van de Duitse beurs verdwijnen.  Lees hier een interview met Autoscout24 Nederland-directeur Rachel Gómez. ‘Ik ben er niet op uit klanten tegen ons in het harnas te jagen, maar de consument bepaalt.

Scout24 was tussen 2004 en 2013 eigendom van Deutsche Telekom, zo meldt het FD. Eind 2013 verkocht het telecomconcern 70 procent van de aandelen aan Hellman & Friedman. Die plaatste de aandelen in 2015 op de effectenbeurs van Frankfurt voor 30 euro per stuk. In 2016 trok de Amerikaanse belegger zich geheel terug uit Scout24.

Eerder deze week maakte Scout24 bekend vorig jaar een omzet te hebben gedraaid van 532 miljoen euro, ruim 12 procent meer dan in 2017.

Behalve de aandeelhouders moeten ook de kartelautoriteiten zich nog over de overname uitspreken.

Update:

De aandeelhouders van het bedrijf zijn niet akkoord gegaan met het bod. Dat werd te laag bevonden. Daarmee is de overname van tafel.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Investeringsgroep koopt Autoscout24-moeder (update) | Automotive Online

Investeringsgroep koopt Autoscout24-moeder (update)

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Scout 24

Investeringsgroep Pulver Bidco koopt Scout24, een beursgenoteerd Duits technologiebedrijf dat eigenaar is van de Nederlandse site Autoscout24.

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat het een overnamebod heeft geaccepteerd van 5,7 miljard euro. Het bod is afkomstig van de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Hellman & Friedman en Blackstone. Zij zijn eigenaar van Pulver Bidco, dat het uiteindelijke bod uitbrengt.

Na een eerder bod van € 43,50 per aandeel, dat te laag werd bevonden, verhoogde Pulver Bidco gisteren zijn bod naar 46 euro. Dat is nu geaccepteerd en daarmee zal Scout24 waarschijnlijk van de Duitse beurs verdwijnen.  Lees hier een interview met Autoscout24 Nederland-directeur Rachel Gómez. ‘Ik ben er niet op uit klanten tegen ons in het harnas te jagen, maar de consument bepaalt.

Scout24 was tussen 2004 en 2013 eigendom van Deutsche Telekom, zo meldt het FD. Eind 2013 verkocht het telecomconcern 70 procent van de aandelen aan Hellman & Friedman. Die plaatste de aandelen in 2015 op de effectenbeurs van Frankfurt voor 30 euro per stuk. In 2016 trok de Amerikaanse belegger zich geheel terug uit Scout24.

Eerder deze week maakte Scout24 bekend vorig jaar een omzet te hebben gedraaid van 532 miljoen euro, ruim 12 procent meer dan in 2017.

Behalve de aandeelhouders moeten ook de kartelautoriteiten zich nog over de overname uitspreken.

Update:

De aandeelhouders van het bedrijf zijn niet akkoord gegaan met het bod. Dat werd te laag bevonden. Daarmee is de overname van tafel.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.