Autoscout24: Helft kopers dingt af op eerste auto

Onderzoek • Kopers letten bij de aankoop van een eerste auto het meest op het prijskaartje.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Op de kleur wordt het minst gelet bij de aanschaf van een eerste auto. (Foto: Autoscout24)

Het overgrote deel van de Nederlanders (90 procent) koop zijn of haar eerste auto tweedehands, maar minder dan de helft van deze kopers (43 procent) onderhandelt bij de aanschaf van de auto. Dat blijkt uit onderzoek van Autoscout24.

Uit het onderzoek blijkt verder bijna drie op de vier kopers de eerste auto uit eigen zak betaalden, tegenover een kleine groep die zijn eerste auto kreeg (11 procent), deels zelf betaalde (14 procent) of leasede (3 procent).

Ook weet Autoscout24 te melden dat bij de aankoop van de eerste auto vooral wordt gelet op het prijskaartje (80 procent). ‘Opmerkelijk omdat maar 43 procent van de kopers onderhandelt over de prijs’, stelt Autoscout24.

De kilometerstand (37 procent), de leeftijd van de auto (37 procent), het merk (35 procent) en het model (32 procent) zijn naast de prijs de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een eerste auto. De kleur van de auto doet er volgens het onderzoek minder toe (17 procent).

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Autoscout24 door Multiscope onder 1.169 Nederlanders.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Schrijf u dan in voor het Automotive Remarketing Event

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Autoscout24: Helft kopers dingt af op eerste auto | Automotive Online

Autoscout24: Helft kopers dingt af op eerste auto

Onderzoek • Kopers letten bij de aankoop van een eerste auto het meest op het prijskaartje.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Op de kleur wordt het minst gelet bij de aanschaf van een eerste auto. (Foto: Autoscout24)

Het overgrote deel van de Nederlanders (90 procent) koop zijn of haar eerste auto tweedehands, maar minder dan de helft van deze kopers (43 procent) onderhandelt bij de aanschaf van de auto. Dat blijkt uit onderzoek van Autoscout24.

Uit het onderzoek blijkt verder bijna drie op de vier kopers de eerste auto uit eigen zak betaalden, tegenover een kleine groep die zijn eerste auto kreeg (11 procent), deels zelf betaalde (14 procent) of leasede (3 procent).

Ook weet Autoscout24 te melden dat bij de aankoop van de eerste auto vooral wordt gelet op het prijskaartje (80 procent). ‘Opmerkelijk omdat maar 43 procent van de kopers onderhandelt over de prijs’, stelt Autoscout24.

De kilometerstand (37 procent), de leeftijd van de auto (37 procent), het merk (35 procent) en het model (32 procent) zijn naast de prijs de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een eerste auto. De kleur van de auto doet er volgens het onderzoek minder toe (17 procent).

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Autoscout24 door Multiscope onder 1.169 Nederlanders.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Schrijf u dan in voor het Automotive Remarketing Event

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.