Autoscout24: Prijs voor occasions bereikt ook in december weer nieuw record

Occasion • In Nederland was de grootste procentuele prijsstijging van occasions  in Europa te zien.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand 25.215 euro. (Foto: Shutterstock)

Ook in december is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand 25.215 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Autoscout24. Dat is een stijging van 1,7 procent vergeleken met een maand eerder en 16 procent hoger dan vorig jaar in december. Waarom de prijzen nog steeds stijgen, meldt Autoscout24 niet.

Vorige maand gaf Autoscout24 al aan dat als de stijgende lijn doorzette de gemiddelde occasionprijs aan het einde van het jaar boven de 25.000 euro uit zou komen. Die trend heeft zich afgelopen maand daadwerkelijk doorgezet.

Occasionprijzen in Europa

Maar niet alleen in Nederland stegen de gemiddelde prijzen voor een occasion. Op Italië en Oostenrijk na, waar de occasion afgelopen maand iets in prijs daalde, stegen ook de prijzen in Duitsland, België en Frankrijk naar een nieuw record. Als er wordt gekeken naar de cijfers van januari tot en met december van dit jaar laten alle landen in Europa een duidelijke stijging zien volgens Autoscout24. In Frankrijk werd vergeleken met de andere markten eind 2022 de hoogste prijs genoteerd (30.322 euro), maar in Nederland was de grootste procentuele prijsstijging van Europa te zien (+16%).

Bekijk hier ook het Restwaardejournaal over de ontwikkeling van de occasionprijzen. Zowel bij Autobedrijf Boks als bij BCA nemen ze juist een prijsdaling waar.

Autoscout24: Prijs voor occasions bereikt ook in december weer nieuw record | Automotive Online

Autoscout24: Prijs voor occasions bereikt ook in december weer nieuw record

Occasion • In Nederland was de grootste procentuele prijsstijging van occasions  in Europa te zien.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand 25.215 euro. (Foto: Shutterstock)

Ook in december is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand 25.215 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Autoscout24. Dat is een stijging van 1,7 procent vergeleken met een maand eerder en 16 procent hoger dan vorig jaar in december. Waarom de prijzen nog steeds stijgen, meldt Autoscout24 niet.

Vorige maand gaf Autoscout24 al aan dat als de stijgende lijn doorzette de gemiddelde occasionprijs aan het einde van het jaar boven de 25.000 euro uit zou komen. Die trend heeft zich afgelopen maand daadwerkelijk doorgezet.

Occasionprijzen in Europa

Maar niet alleen in Nederland stegen de gemiddelde prijzen voor een occasion. Op Italië en Oostenrijk na, waar de occasion afgelopen maand iets in prijs daalde, stegen ook de prijzen in Duitsland, België en Frankrijk naar een nieuw record. Als er wordt gekeken naar de cijfers van januari tot en met december van dit jaar laten alle landen in Europa een duidelijke stijging zien volgens Autoscout24. In Frankrijk werd vergeleken met de andere markten eind 2022 de hoogste prijs genoteerd (30.322 euro), maar in Nederland was de grootste procentuele prijsstijging van Europa te zien (+16%).

Bekijk hier ook het Restwaardejournaal over de ontwikkeling van de occasionprijzen. Zowel bij Autobedrijf Boks als bij BCA nemen ze juist een prijsdaling waar.