‘Gemiddelde statijd kortste in tien jaar’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt dataleverancier VWE in het Nationaal Occasion Onderzoek 2017, dat vandaag is gepresenteerd. VWE meldt dat in 2009 een occasion gemiddeld 88 dagen te koop stond. De stijgende occasionverkoop en een beter aanbod, hebben volgens VWE de statijd verlaagd. Bij occasion jonger dan vijf jaar nam het aantal stadagen toe van 61 naar 63. Zowel het aanbod als de statijd van gebruikte plugin-hybrides nam vorig jaar fors toe. De statijd steeg van 40 naar 63 dagen. De laatste tijd neemt de restwaarde van plugins dan ook snel af, blijkt uit de nieuwste aflevering van het Restwaardejournaal.

De Opel Karl is met een gemiddelde statijd van 31 dagen de occasion die het snelst wordt verkocht.

Gemiddeld aantal stadagen occasions jonger dan 5 jaar (Bron VWE):

image

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Gemiddelde statijd kortste in tien jaar’ | Automotive Online

‘Gemiddelde statijd kortste in tien jaar’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt dataleverancier VWE in het Nationaal Occasion Onderzoek 2017, dat vandaag is gepresenteerd. VWE meldt dat in 2009 een occasion gemiddeld 88 dagen te koop stond. De stijgende occasionverkoop en een beter aanbod, hebben volgens VWE de statijd verlaagd. Bij occasion jonger dan vijf jaar nam het aantal stadagen toe van 61 naar 63. Zowel het aanbod als de statijd van gebruikte plugin-hybrides nam vorig jaar fors toe. De statijd steeg van 40 naar 63 dagen. De laatste tijd neemt de restwaarde van plugins dan ook snel af, blijkt uit de nieuwste aflevering van het Restwaardejournaal.

De Opel Karl is met een gemiddelde statijd van 31 dagen de occasion die het snelst wordt verkocht.

Gemiddeld aantal stadagen occasions jonger dan 5 jaar (Bron VWE):

image

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.